| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2007-05-08 07:18:09 Wczoraj żona wyjechała za Kraków. Po drodze włączył się wentylator (dziwne bo silnik nie był przegrzany!). Auto parę godzin stało - cały czas chodził wentylator i rozładował akumulator. Jakiś sprowadzony mechanior odłączył wentylator podładował akumulator i jakoś dotarła w nocy do Krakowa.
Mam pytania; 1. gdzie znajduje się czujnik wentylatora? 2. jak sprawdzic czy to jest awaria czujnika a nie czegoś innego?
[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-05-08 19:01:54 ] |
zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2007-05-08 07:43:19
Po południu będę szukał przyczyny
Pierwzsze to muszę zobaczyc co rozpiął mechanik. Sprawdzę przewody - może na nich jest jakieś przebicie. Dziwnym wydaje mi się załączenie wentylatora w czasie spokojnej jazdy - diesla jest bardzo trudno przegrzac |
zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2007-05-08 19:01:20 Znalazłem przyczynę tego, że wentylator się nie wyłączał!!!
Okazało się, że winny był przekaźnik od wentylatora (zielony za akumulatorem). Zawilgł i zarósł brudem(16 lat nie widział słońca ) - dostał przebicia i zwarł styki. Po oczyszczeniu z wilgotnego brudu wszystko jest w porządku. |