Ubezpieczenie AC w aucie ponad 10 lat - gdzie się da??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panie i Panowie
Pytanie jest proste gdzie można ubezpieczyć auto które ma ponad 10 lat. Dokładnie chodzi o AC dla Fiata CC mojej Mamuśki z roku 1996. Obecnie miała OC + AC w Allianz ale dzisiaj koleś jej powiedział że nie można już AC w tym roku bo auto ponad 10 lat. Wiadomo wartość mała ale rodzice woleli by jednak ubezpieczyć o ile się da.
Poradzcie!!

sprobuj w LINK 4,ja pytałem tam o ubezpieczenie mojej omegi z 96 i da sie tam ubezpieczyc auto starsze niz 10 lat

W linku sie da o ile pamietam

Moj ojciec ma w tico AC ale tico ma z 97 wiec ma 10 lat a nie powyzej wiec w sumie nie wiem jak to jest u nich.

pozdrawiam

TUiR Warta np.

Cytat:
sprobuj w LINK 4

Link4 ma raczej złą opinię (sam nie próbowałem/ryzykowałem), o ile OC robi się na sztukę, o tyle AC powinno być w dobrej sprawdzonej firmie.

Cytat:
TUiR Warta

Miałem z nimi fatalne doświadczenia, ale niestety większość firm ubezpieczeniowych jest fajna tylko jak się płaci składkę.
Najgorsze historie również z autopsjii znam o PZU, złodziejstwo.
Np znajomemu nie wypłacili odszkodowania za kradzież busa, ponad 50.000zł.

Hestia ma dobrą opinie. Ale nie wiem czy pomoże w Twoim przypadku.
O ile się nie myle Filar (możliwe że już się inaczej nazywają) mają w ofercie takie ubezpieczenia, akurat o nich w samych superlatywach moge mówić.

[ wiadomość edytowana przez: BeeMWe dnia 2007-05-06 13:39:53 ]

Ja mam 96r Astrę i ubezpieczyłem AC w warcie

Ja mam z link4 dobre doswiadczenia a AC likwidowalem szkode i wyliczyli moim zdaniem sprawiedliwie

za do z pzu (z oc sprawcy) wyliczyli mi tak ze musialbym kupic kradzione czesci zeby sie wyrobic ...

pozdrawiam