Potrzebuje porady - sprzeglo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Studiowalem lekture forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Za pare dni zmienie sprzeglo - komplecik czyli tarcza docisk i lozysko. Czy przy takiej wymianie zalecana jest zmiana jeszcze jakiejs czesci - tak jak np przy wymianie rozrzadu warto looknac na pompe wody bo to przeciez ta sama robota.

Najbardziej zastanawiam sie czy wymienic ten polksiezyc - samoregulator. I nie robie tego ze skapstwa o te kilkanascie zlotych tylko czasem bywa tak ze zamiennik moze byc gorszy niz orginal. Wiec skoro org jest ok to moze lepiej nie ruszac?? Drugie moje pytanie odnosnie samoregulatora to czy on moze np byc zuzyty na tyle ze teraz chociaz pedal sprzegla nie wpada w podloge, to jednak przy nowym sprzegle zabki beda na tyle wyjezdzone ze nie naciagna dobrze linki ? wiem ze to pytanie laika ale ktoz mi odpowie lepiej niz Wy

spox na razie go nie ruszak
jak sie skonczy to wymienisz
a ja w swoim nie mam tego cudownego ksiezyca

moze jeszcze ktos sie udzieli?

przy wymianie sprzęgła niech ci sprawdzą czy simering na wale nie puszcza oleju.

ok ostatni up. Co z tym samoregulatorem. Wymieniac bo zabki moga byc wyjezdzone i nie poradza sobie z nowym sprzeglem? Podkreslam ze nie dopytuje sie bo szkoda mi te 25 znlotych na ten samoregulator tylko jak latwo sie czasem przekonac co fabryczne znaczy lepsze niz nowe ale w postaci zamiennika

A załóż. Wtedy wszystko będziesz mieć nowe. W tym przypadku nie ma raczej różnicy fabryka - zamiennik.