Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-01-13 08:26:33 Nie wiem, czy coś takiego było, czby nie i czy będzie jakieś zainteresowanie. Proponuję wpisywać tu stacje, na których zostaliście oszukani lub zatankowane paliwo okazało się beznadziejnej jakości. Może dzięki temu wątkowi choć raz ktoś uratuje kilka złotych.
I na początek: Zatankowałem gaz na stacji SLOVNAFT w Bielsku Białej przy wylotówce na Katowice. Na tym paliwie esperal po prostu umarł. 120 / h osiągał w czasie takim jak maluch,. Co chwila zapalała sie kontrolka silnika. Wyprzedzanie możliwe było dopiero po przełaczeniu na benzynę. Silnik na wolnych obrotach skakał tak, że bałem się o całość poduszek. Niestety, musiałem zużyć ten gaz i dopiero po zatankowaniu porządnego paliwa samochód zaczął jechać. Dla mnie był to ostatni kontakt z firmą Slovnaft. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-01-13 09:43:49 Warszawa-ul.Płochocińska w stronę Nieporętu po lewej stronie stacja ORIENT.
Po zatankowaniu gazu samochód przestał jechać.U gazowników,po demontażu zaworu, część gazu w stanie płynnym WYCIEKŁA z rurki do tankowania.Resztę wylali po demontażu butli ![]() ![]() |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-01-13 10:32:29 Autostrada A4 kierunek z Katowic w stronę Krakowa, pierwsza stacja Orlenu za bramkami katowickimi. Na dużym mrozie zamarzł im pistolet od dystrybutora i Pan z uporem maniaka twierdził, że to mój zawór przy aucie jest zamarznięty. Auta niezatankowałam. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-01-14 15:06:43 i co??????
jajco??? ![]() Nie pojechaliście z reklamacją ??? |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-01-14 16:04:58
A jak wyobrażasz sobie reklamację gazu? ![]() Tym bardziej, że zazwyczaj na przypadkowych stacjach tankuję "w trasie", i nie mam czasu na zawracanie i użeranie się z pompiarzami. A Slownaft to jest sieć stacji i nie spodziewałem się takiego gó.... |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-01-14 16:21:04
A na słowacji mają zejb....y gaz.... musieli wziąsc z Radzionkowa chyba ![]() |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2006-01-18 17:46:26 Wydaje mi się, że kiedyś już był taki post o stacjach, ale kolejny nie zaszkodzi. Slovnaft to słowacki shit - chyba już kiedyś pisałem jak mi umyli auto - oczywiście reklamacje totalnie zlali... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-01-18 18:04:14 Bp na Morenie w Gdańsku... Wchodzi więcej gazu, niż może ![]() Dobry gaz jest na Shellu przy parku Oliwskim... I jest fajna obsługa ![]() |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2006-01-18 18:14:11
Pod tym względem mistrzami są goście z Preema na Łostowickiej... I co z tego że gaz mają tańszy. I tak wyjdą na swoje ![]() Pomijam już milczeniem fakt "jakości" tego gazu. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-01-19 00:03:15 Dokładnie.
Głupie chu... |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-01-19 11:13:50 Dlatego teraz w 3-mieście trzeba tankowac na Sniporze w Gdyni - liczniki z tego co widze wskazują ok, cena bardzo ok - 2,02, a gaz z Lotosa.... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-01-19 17:56:43 Raz pco Lotosie... Miałem takiego muła, że szkoda gadac ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-01-20 09:01:07
Zolti - zależy jeszcze po jakim "Lotosie". Nie na wszystkich stacjach w barwach Lotosu sprzedają gaz pochodzący od Lotosa - np. na Osowej przy obwodnicy jest z Petrolinvestu o ile dobrze pamiętam... Na Saniporze dostarcza na pewno Lotos. |
![]() tomaszowski śliwkowy bandyta Szczecin | 2007-04-14 00:21:41 Szczecin , Shell ul. Derdowskiego - pozdrawiam goraco. |
![]() kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-04-14 00:28:23 To jak temat doznał odświeżenia to w Piekarach nie polecam ropy z BP (Esper to nie tyczy) ale zawsze warto wiedzieć trzy auta w tym moje widziałem zajechane nią, oraz benzyna na stacji Lotos w Orzechu więcej wlewają wody do baku niż wchodzi do chłodnicy nie daje więcej niż 0,5 km na tym syfie (na BP benzyna i gaz ok zaś na wspomnianym Lotosie ON i LPG git ale benzyny lepiej nie próbować chyba że ktoś ma Espero na wode ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-04-14 06:49:02
jak jezdzilem starym transitem z przebiegiem ponad milion km bez GRZEBANIA w silniku - big lol, to ten niesamowity dieselek ktory juz tanczyl na skrzyzowaniach - i stad ksywka tanczacy - umarl wlasnie po tej stacji ![]() a lpg na bp sie nie zgodze, jest jako tako ale na pewno nie jakos wypaśnie ![]() |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2007-04-14 15:20:58 Słyszałem od znajomych, choć osobiście tego jeszcze nie sprawdziłem, że bardzo dobry gaz mają na stacjach KRAK-GAZ. Osobiście przestrzegam przed LPG na BP. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-04-14 20:43:13 ...a ja tankuję tylko i wyłącznie gaz na BP, ponieważ jest to JEDYNY gaz na którym:
- nie świeci mi się check-engine, - moje espero ma największego odczuwalnego kopa, - moje espero najmniej pali... ale może tylko Warszawskie BP takie jest ![]() ...na drugim miejscu zaraz za BP postawił bym gaz Shellowski ...z kolei najgorzej moje espero znosi gaz Statoila i Orlenu ...o mało znanych koncernach się wogóle nie wypowiadam bo wogóle tam nie tankuję i uważam za głupotę oszczędzanie groszy na litrze kosztem takich przypadków o jakich mowa powyżej ![]() |