MotoNews.pl

Opony - gdzie kupic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poszukuje toyo proxes cf-1 albo uniroyal rallye 550 175/60R14 sklepy internetowe odpadaja..nigdzie nie ma..moze ktos ma w swoich okolicach jakis dobry serwis oponiarki i przy okazji moglby mi sie dowiedziec? magazyny importerow sa puste wiec jedyne co mi pozostaje to szukac ze gdzies w jakims sklepie zostaly jakies resztki

Można wiedzieć dlaczego sklepy internetowe odpadają skoro towar mają?

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-05-07 19:23:03 ]

ja ostatnio kupowałem opony w serwisie internetowym opony.com, powiem, że się trochę obawiałem, a tu miłe zaskoczenie nie dość że przesyłka gratis to oponki na drugi dzień doszły

A tutaj masz porównanie cen i pewnie informacje o dostepności

teltom..wielkie dzieki..ale zrozum nie chcialoby mi sie pisac tutaj gdyby bylo tak jak ci sie wydaje..te sklepy internetowe nie maja tych opon w sensie fizycznym..po za najbardziej popularnymi rozmiarami wszystkie inne sa sprowadzane w miare potrzeb i wysylane do klienta..efektem czego na kilkanascie sklepow internetowch ktorze rzekomo maja je w swojej ofercie prakyce zadne nie jest w stanie ich aktualnie dostarczyc..mowiac prosciej to co na necie i to co w zyciu to dwa rozne swiaty

Sprawdz jeszcze tu

Cytat:
2007-05-08 23:56:35, Torp12 pisze:
Sprawdz jeszcze tu

dzieki..ale ja od tego zaczalem sprawdzilem jeszcze wyszukiwarke ceneo.pl sprawdzilem wszelkie opony.com opony.pl ogumienie.pl netcar.pl motocircus.pl baloon.pl motoabc.pl oponytanio.pl itp itd..juz mi sie pisac nie chce

Cytat:
2007-05-09 00:08:44, qbaj pisze:
dzieki..ale ja od tego zaczalem sprawdzilem jeszcze wyszukiwarke ceneo.pl sprawdzilem wszelkie opony.com opony.pl ogumienie.pl netcar.pl motocircus.pl baloon.pl motoabc.pl oponytanio.pl itp itd..juz mi sie pisac nie chce

A mozna bylo poprostu kupic Kormorana i bylo by prosciej swoja droga ja tam jezdze na czym mam wiec mozesz mi powiedziec ktore z slow w opisie tego co szukasz to nazwa firmy to moze sie rozejrze tez u mnie

Cytat:
2007-05-09 00:21:22, kylos pisze:
A mozna bylo poprostu kupic Kormorana i bylo by prosciej swoja droga ja tam jezdze na czym mam wiec mozesz mi powiedziec ktore z slow w opisie tego co szukasz to nazwa firmy to moze sie rozejrze tez u mnie

no wlasnie problem w tym ze nei nazwa firmy jest najwazniejsza..ale rozmiar 175/60R14 jest raptem kilka opon na rynku ktore sprzedaja u nas w tym rozmiarze a po odjeciu barumow czy maborow oraz tych najdrozszych po prawie 300zl zostaje praktycznie tylko toyo yokohama i uniroyal

Cytat:
2007-05-09 00:27:19, qbaj pisze:
najwazniejsza..ale rozmiar 175/60R14

znaczy ze potrzebujesz nowe o tym rozmiarze i kij z jakiej firmy? moze inaczej do jakiej ceny Cie interesuje i oczywiscie tylko o nowkach mowimy?

Cytat:
2007-05-09 00:33:48, kylos pisze:
znaczy ze potrzebujesz nowe o tym rozmiarze i kij z jakiej firmy? moze inaczej do jakiej ceny Cie interesuje i oczywiscie tylko o nowkach mowimy?

nie..nie zrozumielismy sie ja porzebuje albo toyo proxes cf-1 albo uniroyal rallye 550 obie kosztuja miedzy 190 a 220 zl..i po za cena sa w tym rozmiarze po prostu najlepsze..to lekki samochod i najwazniejsze jest trzymanie na deszczu..stad uniroyal..kupilbym nawet 165/65 ale praktycznie nie ma w tym rozmiarze opon z indeksem predkosci H

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2007-05-09 00:41:45 ]

Rozejrze sie

Cytat:
2007-05-09 00:46:04, kylos pisze:
Rozejrze sie

dzieki

Cytat:
2007-05-07 19:09:04, qbaj pisze:
poszukuje toyo proxes cf-1 albo uniroyal rallye 550 175/60R14 sklepy internetowe odpadaja..nigdzie nie ma..moze ktos ma w swoich okolicach jakis dobry serwis oponiarki i przy okazji moglby mi sie dowiedziec? magazyny importerow sa puste wiec jedyne co mi pozostaje to szukac ze gdzies w jakims sklepie zostaly jakies resztki

Śmigaj na aleję krakowską przed lotniskiem po lewej(jadąc w stronę janek) będziesz miał duży sklep MICHELINA jest tam duży wybór gum i można negocjować ceny. Co do gum to pomyśl o Yokohama'ch firma wchodzi na polski rynek i mają ceny dumpingowe, poza tym auto super sie na nich trzyma.
pozdrawiam

Cytat:
2007-05-09 12:53:24, riko pisze:
Śmigaj na aleję krakowską przed lotniskiem po lewej(jadąc w stronę janek) będziesz miał duży sklep MICHELINA jest tam duży wybór gum i można negocjować ceny. Co do gum to pomyśl o Yokohama'ch firma wchodzi na polski rynek i mają ceny dumpingowe, poza tym auto super sie na nich trzyma. pozdrawiam

myslalem o yokohamie bo wiem ze sa niezle ale..w tym rozmiarze maja tylko indeks T

Cytat:
2007-05-10 00:42:38, qbaj pisze:
myslalem o yokohamie bo wiem ze sa niezle ale..w tym rozmiarze maja tylko indeks T

T jest do 190 km - potrzebujesz więcej ?

Cytat:
2007-05-10 09:14:22, slawekk pisze:

Slawekk jak mozesz przeciez na naszych polskich drogach sa nie ograniczone mozliwosci a ty bys przestal na marnych 190 ?

a tak na marginesie narazie nie znalazlem oponek ale dalej pytam

[ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-05-10 10:09:04 ]

Cytat:
2007-05-10 09:14:22, slawekk pisze:

fabrycznie jest indeks H do 210 i tyle chce..jesli nie znajde tych cholernych opon to kupie 165/65 z indeksem T..ale wyzszy indeks predkosci to nie tylko mozliwosc rozpedzenia sie do w istocie absurdalnych na naszych drogach 200km/h to ogolnie wieksza wytrzymalosc takiej opony wiec jesli tylko bede mogl kupic z wlasciwym indeksem to czemu nie

Cytat:
2007-05-10 15:24:23, qbaj pisze:
ogolnie wieksza wytrzymalosc takiej opony

Znajomy wulkanizator robił kiedyś "testy wytrzymałościowe" opon. Chcieli zobaczyć która opona pęknie przy jakim ciśnieniu Ten sam model Fuldy z indeksem T pękł o 2 atmosfery później niż H. Testy robili na fabrycznie nowych oponach
Więc Kuba nie masz racji

Cytat:
2007-05-10 15:24:23, qbaj pisze:
fabrycznie jest indeks H do 210 i tyle chce..jesli nie znajde tych cholernych opon to kupie 165/65 z indeksem T..ale wyzszy indeks predkosci to nie tylko mozliwosc rozpedzenia sie do w istocie absurdalnych na naszych drogach 200km/h to ogolnie wieksza wytrzymalosc takiej opony wiec jesli tylko bede mogl kupic z wlasciwym indeksem to czemu nie

Między T i H jest różnica od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych na sztuce - warto przepłacać tylko po to ,żeby mieć H ?