MotoNews.pl
3 Czy to uszkodz.przepustnica? (184604/45) - PT

Czy to uszkodz.przepustnica?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od pewnego czasu mam dziwny objaw tzn.na zimnym silniku gdy zapale jest elegancko obroty nieskacza nic sie niedzieje dopuki niewbije biegu i nierusze wtedy jest koszmar szarpie i wogole niema mocy i to bardzo mocno.odczekuje az sie rozgrzeje i dopiero jak osiagnie odp.temp.mozna swobodnie jechac.jak dodaje gazu na zimnym to ma takie opuznienie.czy takie moze sa objawy przepustnicy uszkodzonej i co najczesciej w niej siada?szukalem ale niemoglem nigdzie znalezc o objawach jakie daje zepsuta przepustnica kazdy pisze ze wymienial to ale nikt niepisal jakie mial objawy ze musial wymienic.i co za czujnik na 3 piny jest podpiety pod nia,za co odpowiada?1.6 16 v 91rok dzieki z gory.

Czujnik położenia przepustnicy. Skrótowo TPS.

wczoraj bawilem sie w tamtej sferze.czytalem o kangurach i szarpaniu wiec odkrecilem krokowca z mysla wyczyszczenia jednak gdy przynioslem go do domu okazalo sie ze benzynka mi wyparowala z banki(bylo malo wiec mialo prawo)wiec zlozylem krokowca i co?zrypalem sprawe bo jak szarpalo na zimnym tak teraz mam to i na cieplym gdy zmienie bieg(wyprzedzanie lub normalnie)najpierw szarpie przez moment dopiero przyspiesza.na wolnych chodzi elegancko a jak dam szybko gazu najpierw go dusi a pozniej dopiero zalapoje.a ten czujnik czysci sie tez czy tylko nowy i czy wogole to obraca sie w tym kierunku(krokowiec,przepustnica)