Wskaźnik gazu LED

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
"Fachowcy" gazownicy tak zalozyli mi wskaznik gazu przy centralce ze wskaznik ten dziala odwrotnie, tzn. przy pelnej butli pokazuje rezerwe, a przy pustej 4 diody swieca. Instalacje mam lovato ze sterownikiem stag100. I mam pytanie czy mozna to jakos samemu poprawic, mysle o zamianie koncowek tego czujnika wkreconego w pokrywe wskaznika przy wielozaworze. Co o tym myslicie
Pozdrawiaw

Ciekewa sprawa Zamiana końcówek nic nie da, bo jest to czujnik oporowy, więc nie ma znaczenia "w którą stronę" go podłączysz.

Nie wiem co to jest ten Stag, ale jeśli tam jest jakiś soft i można się do tego podłączyć kompem, to najpierw bym sprawdził, czy jest wybrany odpowiedni czujnik.

A tak BTW to i tak pewnie przestanie Ci to działać za chwilę, bo z tymi wskaźnikami są same problemy. Ja już dałem sobie z tym spokój. Wiem ile przejeżdżam na baku i wiem kiedy tankować. Np. dzisiaj rezerwa w ogóle mi się nie zapaliła a gaz się skończył, hehehe....

To jest tak jak z wisielcem: najpierw macha nogami a później się przyzwyczaja

Cytat:
To jest tak jak z wisielcem: najpierw macha nogami a później się przyzwyczaja

Szukaj rezystor NTC i PTC, tu kryje się opowiedź.....

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2007-05-13 21:19:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2007-05-13 21:20:27 ]

Dzieki chlopaki,a do kolegi omegolota: czy to NTC i PTC to jakies funkcje w systemie, bo nie bardzo rozumiem,czyli krotko samemu tego nie zrobie?

@Kamil_H
mam druga instalke i nie mam żadnych problemów ze wskaźnikiem
oczywiście sam sobie je doregulowalem,