Obcieranie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pytanie przy 4-5 osobach w samochodzie obciera mi prawe tylne nadkole o oponke, niszczac ten plastik ochronny. Dodatkowo slychac wyrazne skrzypienie na kazdej nierownosci. Nie wiem czy to jest dzwiek otarcia o opone czy skrzypienie sprezyny. Moje pytanie czy to sprezyna pada? Z drugiej strony wszystko ok (czyli za kierowca). Domyslam sie ze ok bo rzadziej sie jezdzi za kierowca. Jesli to sprezyna to czy przy wymianie obu sprezyn konieczne jest ustawianie zbieznosci ?

U mnie też padły z tyłu sprezyny tylko ze mam oryginał opony z felmi r13 to jedynie hak zaczepia Jak bedziesz wymieniał sprezyny z tyłu to zadnej zbieznosci nie ustawia się, tylko jak wymienia się sprezyny to czesto z nimi amory

ale niedawno 3 miechy temu bylem na przegladzie i amorki ok.. Tylko to obcieranie i skrzypieni strasznie mnie denerwuje. Czy to wielki blad zmienic same sprezynki ?

Witam. Up'uje bo doszedlem do nowych spostrzerzen. Ogolnie to jest znaczaca roznica pomiedzy odlegloscia nadkola od oponki. Na tej stronie ktora obciera da rade wlozyc trzy paluchy, na zdrowej czesci 4 paluchy i jeszcze trzoszke miejsca zostaje. Moje pytanie czy mozliwe jest by sprezyny tak nierownomiernie sie zuzyly? Czy sama ich wymiana pomoze? Ps mam wrazenie jakoby ocierajace kolo wystawalo nieco bardziej(na zewnatrz) poza nadkole niz lewe. Czy moze byc tak ze belka zostala by jakos przesunieta o te pare cm w prawo ? Jesliby nawet by tak bylo to chyba nie mialo by to wiekszego wplywu na wysokosc nadkola nad opona? Prosze nakierujcie mnie, bo nowe sprezyny z montarzem to wydatek rzedu 350 zlotych, a moze szukam nie w tym winy gdzie trzeba?

A sprawdziłeś tylną belke?Może ma zerwane tuleje i się przesunęła?

wszystko wyglada ok

przy okazaji czy ktos kiedys kupowal sprezyny D&D (polskie) cena zachecajaca ale jak z jakoscia tego sprzetu

[ wiadomość edytowana przez: kormoran dnia 2007-05-17 17:23:25 ]