| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2007-05-15 14:33:11 Witam po długiej przerwie,
Pragnę zapytać Was, czy nie mieliście (lub Wasi znajomi) stycznością z firmą Rodżer & Auto Center Gaz z Krakowa (ul. Bora-Komorowskiego, okolice Geanta i Multikina)? Jeżeli tak, to bardzo proszę o komentarze. Wystawiają oni na allegro taką aukcję, w której oferują Stag 300 za 2450PLN (+ darmowe tankowanie gazu i darmowy pokrowiec na koło, reduktor Emme Gas, wtryski Valtec). Czytałem co nieco o tej instalacji i dowiedziałem się, że może ona działać z reduktorami oraz wtryskami różnych firm. Czy ktoś z Was orientuje się jaki setup byłby najlepszy do ROVERka 620Si? Silnik to Hondowski F20Z1, montowany także w starszych (93-97) Accordach 2.0. Po rozmowie telefonicznej wrażenia pozytywne. Rozmówca twierdził nawet, że powoził Hondę Accord 1.8 (czyli prawie to samo, co moje 2.0), zna ten typ wtrysku i silnik na wylot. Gwarancja jest na rok (jeśli zrobimy więcej niż 20kkm w pierwszym roku) lub na 2 lata (limit 40kkm). Czekam na opinie. [ wiadomość edytowana przez: piter34 dnia 2007-05-15 14:34:46 ] |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-05-18 00:46:36 Bardzo niepoważne warunki gwarancji... |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-05-18 11:05:38 czyli ta instalka jest widocznie g.... warta... Mogę podać Ci adres zakladu gdzie dają 2 lata gwarancji bez limitu kilometrów + assistance w sieci krajowej...pozdro |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2007-05-18 15:32:11
Zapewne piszesz o instalacjach BRC...?
Najtańszy Sequent24 to koszt rzędu 3000PLN, a same elementy o jakości podobnej do tych montowanych w Stagu (Stag pracuje z wszelkiej maści reduktorami i listwami wtryskowymi). S24 ma też gorsze możliwości regulacyjne, no i nie jest do niego ogólniedostępny soft do regulacji.
Gdybym za 3000PLN mógł mieć pełnego Sequenta na Keihinach to bym się nie zastanawiał, tylko od razu gnał do Czakramu. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-05-18 20:49:35
Witam. - piszę o instalkach BRC, - elementy nie są podobnej jakości -SQ24 ma bardzo dobre własciwości i możliwości regulacyjne o ile ktoś wie co reguluje i czym się to je... -soft jest dostępny z tym ze trzeba popytać(poza tym śmieszy mnie to ze ktoś kopie w instalacji gazowej a później jeździ do gazowników ze coś nie gra wywalając książkę gwarancyjną itp) -pocieszę Cię - pelny SQ rózni się od 24 własnie tylko wtryskami i brakiem czujnika MAP - który jest dołączany jedynie do programowania Co do wtryskiwaczy BRC to jest to już 7 wersja i są dograne. Problemy były z dwoma pierwszymi i jakby nie było to Włosi świetnie skopiowali Japońców.. pozdrawiam |
Gustaw6666 BMW e36 coupe 328 Poznań | 2007-05-18 23:57:03
A w jakim zakresie komponenty BRC Sequent górują nad komponentami STAG 300 ? Nie znam tego sterownika więc zapytam: - jak zachowuje się przy ciągłym otwarciu wtryskiwaczy - jak wygląda przejście na LPG ( rozgrzewanie wtryskiwaczy, przetryskiwanie, opóźnione załączanie??) - od jakiej temperatury można przełączać na LPG - jak pracuje w przypadku dotrysków - jak mierzona jest temperatura gazu - jak współpracuje z wtryskami niesekwencyjnymi Wtryskiwacze BRC: - jakie osiągają najmniejsze stabilne czasy wtrysku - jaką największą moc obsługują Dzięki z góry za odpowiedzi |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-05-19 02:32:19 Gustaw6666 - jest kilka drobiazgów przez które uważam ten system za naprawdę dobry. Jeżeli Chcesz go poznać to mogę Ci podesłać coś na email Poczytasz Ocenisz. Na forum zbyt dużo miejsca by zajęło opisywanie możliwości i zasady działania. pozdrawiam |