Corsa "skacze"????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój samochód Corsa B 1.4 8V z 1998 roku od jakiegoś czasu bardzo dziwnie się zachowuje. To jest coś takiego jakby nie miała siły jechać. Dodaję jej gazu o ona sie dusi i skacze a nie jedzie. Sytuacja jeszcze bardziej sie pogarsza jak się trochę zgrzeje. Nie wiem co to może być??Proszę o poradę co może jej "dolegać"

hm a swiece, kable sprawdzales? a z odpaleniem nie ma problemu jak sie zachowuje gdy jest wilgotno ?

Czy zima czy deszcze zawsze odpala bezproblemowo. Samochód zachowuje sie tak jakby przerywało dopływ paliwa tzn rzuca do tyłu i do przodu.To jest taki efekt jakby jechac na dwójce i przy hamowaniu nie wcisnac sprzęgła . Pozatym strasznie się grzeje a chłodnica załąącza sie prawwie cały czas i tylko wtedy gdy wskaźnik temperatury doczhodzi na czerwone pole. Z tego co było niedawno wymieniane to sprzęgło razem z linką a dodam że samochód ma 132 tyś przebiegu. Jezeli nie może mi nikt pomóc to przosze o podanie kontaktu do dobrego i taniego fachowca który specjalizuje sie w oplach i jest z warszawy lub okolic.

[ wiadomość edytowana przez: jagyszka dnia 2007-05-14 21:15:23 ]

widze ze jestes z mojej okolicy hm pasowalo by na komputer podjechac proponuje podjechac do Ozarowa Mazowieckiego ASO Kwietniak ja tam serwisuje swoja corse odkad ja mam czyli od nowosci wiec daje namiary aha i powiedz jak bedziesz ze jestes z polecenia Filipa Teodorka od zielonej corsy B z grodziska mazowieckiego i z klubu opla i panowie odrazu beda inaczej patrzec

ASO OPEL KWIETNIAK
Ul. Strzykulska 5
05-850 Ozarow Mazowiecki k/Warszawy
tel./fax: 022-722-15-91
tel.: 0-501-064-032
tel.: 0-512-077-957