[s]Silnik 1600CF do 125p/polonez

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na sprzedaż jest mój silnik,który włożyłem kilka tyg. temu do mojego poloneza.Silnik(Caro 1.6GLi z 1994r.) ma przebieg 117tys. ale dosłownie 3 tyg. temu podczas swapowania mojego borewicza z 1.5AA na ten 1.6CF zmieniłem w tym silniku olej,filtry,simmering,uszczelki,płyn chłodniczy na NOWE i zrobiłem tylko 150km!
Silnik poza panewkami jest w bdb.stanie. Podczas ścigania z golfem III 1.8 90km do 140km/h szliśmy równo pomimo 3 ludzi na pokładzie.
Gaźnik ma spolerowane gardziele,aparat zapłonowy bezstykowy z modułem.

Gdyby nie fakt,że okazyjnie wyrwałem 2.0DOHC nie sprzedał bym tego silnika ponieważ nie zdążyłem się nawet nim dobrze nacieszyć.

Silnik jeszcze jest w samochodzie więc można sprawdzić go w akcji.
Sprzedaję oczywiście kompletny silnik prócz rozrusznika i alternatora.

Cena:280zł(mam paragon na wszystkie,NOWE zakupione części 3tyg. temu,całość to 180zł)

Z góry zaznaczam,że słychać już panewki.

Odbiór wyłącznie osobisty

Silnik przed włożeniem został wykarcherowany,następnie spolerowałem pokrywkę zaworów i polakierowałem pole przy napisie 1500 na czerwono(zgodnie z oryginałem) Kolektor wydechowy wraz z dwiema osłonami są pomalowane srebrzanką. Silnik przed włożeniem miał zdjętą miskę i dokładnie wyczyściłem go od środka.
Nowa kopułka zapłonowa,świece(NGK) i przewody(Sentech) też są

Silnik pali na dotyk oczywiście.

ale ci jebne...... nie mogłeś tydzien temu tego napisac...

Jeszcze nie byłem zdecydowany na 2.0

Jakby co silnik mogę przetrzymać bo naprawdę szkoda mi go odstawić w kąt żeby się zastał.

problem w tym ze kupilem juz motor

UP

Oddam go za 250zł... Jeszcze jest w aucie więc nadal można go sprawdzić.