| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
OLI_F50 F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2007-07-24 14:51:28 Witam.
Ja osobiście nie mam Opla, ale ma mój szwagier, w wersji htb 3-d właśnie z silnikiem 1,6 16V. Prawie miesiąc temu zainstalował IG sekwencyjną za prawie 2500 zł. Jeździłem trochę przed założeniem tej instalacji jak i po jej założeniu i muszę przyznać że praktycznie nie można wyczuć różnicy na jakim paliwie się jedzie. Zużycie gazu nie przekracza 10 l/100 km średnio. Niedawno szwagire zrobił trasę do Szczecina i tam gdzie mógł to cisnął i 160 kmh ale generalnie mówił , że jecjał tak do 120.... Średnie spalanie wyszło mu ok. 9l/100 km. Wynik dobry jak na taką jazdę z zapakowanym autem. Instalacja sama się przełącza na gaz po osiągnięciu odp. temp. i odwrotnie, gdy nie ma gazu - na paliwo... Co do miejsca tudzież firmy by polecić to nie wskaże dokładnie, gdyż szwagrowi zakładano w Koninie, którego mieszamy niedaleko... A nie wiem gdzie i jaka firma jak zakłada i za ile... |
blacha88 Opel Astra Gostyń | 2007-07-25 14:06:21 Dziekuje bardzo..za info... ktos jeszcze cos doradzi? :> |
blacha88 Opel Astra Gostyń | 2007-07-25 14:44:55 dzieki dzieki.. no to teraz czekam na kogos kto doradzi jakis fajny i dobry warsztat z moich okolic.. Pozdrawiam |