Wolne obroty TD- koniec kłopotu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Na początku chce podziekowac wszystkim którzy mi pomagali.

Teraz opisze rzecz która może w przyszłosci wielu pomóc.

Więc na początku wszyscy którzy mają silnik TD serii ENDURA-DE z immobilajzerem.

Elektrozawór "stop" odpowiedzialny za gaszenie silnika znajduje sie w pompie wtryskowej pomiędzy sekcjami wychodzącymi z pompy do wtryskiwaczy za obudową, a dokładnie jest wkręcony pod potencjometr z zewnątrz go nie widać.

Więc gdy silnik przestanie odpalac lub zapalac to może być to to u mnie tak było. Naprawic może to tylko pompiarz we wrocku koszt tej zabawy to 760 PLN. Następnie trzeba sie podpiąc pod komp i zaprogramowac nowy zawór od nowa (wszystko u pompiarza wliczone w cene).

Następna rzecz falujące wolne obroty w upały tez to miałem, nie kombinujcie samemu bo to nic nie daje. Potrzebna znowu wizyta u pompiarza na regulacje pompy u mnie się to zbiegło razem z naprawa elektrozaworu. Ale koleś powiedział ze to normalka po pewnym czasie w silnikach ENDURA-DE. A przyczyną jest zastąpienie przyspieszacza napędzanego na podciśnienie na silnik krokowy (generują sie błędy w kompie) Narazie to wszystko w razie pytań piszcie na priw.

PS
Dobry i niedrogi pompiarz we Wrocku jest na ulicy KOWALEWSKIEGO 5 boczna KARMELKOWEJ POLECAM!!!!

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: remas dnia 2007-04-26 16:55:22 ]

Mała poprawka,co do pompiarza, ale jest on na ulicy KOWALSKIEGO JERZEGO.

U niego zaczęła sie moja przygoda z 1.8 TD w moim escorcie. Słono kosztowała, ale będę informował co do sensowności jego odwiedzin.

Jak na razie jest super.

Pozdro.
Adamss

Stary ale ty jedynie co zrozumiałem to poleciłeś pompiarza który ci powiedział co było zepsute i sporo kosztowało.

Bo przy podobnych usterkach niestety jak nie jesteś pompiarzem to nic nie zrobisz samemu. No chyba, że jestes geniuszem

Pozdro