MotoNews.pl

Głośniki 13 cm + tweetery na przód + sub w tyle...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
to dobre rozwiązanie jest ?

bo głównie zależy mi na basie ... a te 13-tki sobie chyba spokojnie poradzą z wysokimi tonami...dobrze ? czy się myle ?

skoro ci zalezy na basie do daj tweetery plus 16 i do tego sub

Jeżeli będziesz miał za słaby przód w stosunku do suba, to ciężko będzie usłyszeć słowa, tylko sam bass. Więc tak jak mówi Fryszard, daj coś większego na przód...

Sęk w tym że te 13 powinny robić również za midbassy, a że w tej roli rzadko które daja sobie radę może być słabo.

Czy będziesz słyszał sam bas to juz zależy od samego suba i jego zestrojenia.

13 cm tez dadza rade
porzadnie wytłumić drzwi i juz zagraja o niebo lepiej

zestaw na przód nie jakis budrzetowy za 100 zł
zainwestuj porzadnie raz a do kolejnego auta bedziesz miał sprzet

mam okazje kupienia takich głośników używanych za 50 w stanie idealnym, co o nich sądzicie ?Mam jeszcze 2 pytania:

- dobrze zagrają z Blaupunktem Milano Mp34
- czy dadzą rade potem w systemie 13 z przpdu + tweetery + sub z tyłu ? Bo nie chce kupować takiego pół środka i potem wymieniać znowu jak będę chciał rozbudować audio ale z drugiej strony są tanie a ja jestem kompletnie bez kasy

głośniki

[ wiadomość edytowana przez: adam09 dnia 2007-05-24 16:28:53 ]

Poprawny_link do Twoich glosnikow. a propos mam takie same tylko 16,5 na przodzie plus tweetery i jakos to daje rady poc 6000CD mysle ze z subem powinno to w miare fajnie zagrac, ale oczywiscie byloby dobrze dac cos lepszego na przod bo te co pokazales to takie bardzo budzetowe rozwiazanie.

Cytat:
2007-05-24 16:41:34, markocieszyn pisze:
Poprawny_link do Twoich glosnikow. a propos mam takie same tylko 16,5 na przodzie plus tweetery i jakos to daje rady poc 6000CD mysle ze z subem powinno to w miare fajnie zagrac, ale oczywiscie byloby dobrze dac cos lepszego na przod bo te co pokazales to takie bardzo budzetowe rozwiazanie.

czyli sugerujesz, że lepiej dozbierać i zainwestować w dobre 16`tki niż bawić się w takie "przejściówki" ?

To zalezu czego oczekujesz od wlasnego audio, oczywiscie zaproponowany przez ciebie zestaw zagra w mire poprawnie. Ale jak mialbys do tych Pioneer'kow dokupic jeszcze tweetery to inwestycja wydaje sie byc malo sensowna a mysle ze lepiej troche uzbierac i upolowac jakis konkretniejszy zestaw odseparowany na przod oparty o 16 w drzwiach+ wygluszenie matą i sub. Zalezy od tego co lubisz sluchac bo jesli tylko jakies umy umcy to sub+byle jakie glosniki w drzwi + twetery wystarczy. Ale tak czy siak chyba lepiej kupowac na raty( po elemencie systemu) i skompletowac cos fajnego.
PS. mi osobiscie te Pioneer'ki wystarczaja (nie slucham glośno) pod radiem Ford'a a gra to na poziomie mini wieży

[ wiadomość edytowana przez: markocieszyn dnia 2007-05-24 16:57:13 ]

masz racje....

w drugim samochodzie mam z przodu 16`tki i jestemm w miarę zadowolony tylko, że charczą ale to wina tapicerki która rezonuje przy wyższym basie Audiofilem nie jestem zupełnie. Myśle nawet, że i bez suba sie obejdzie a zamiast tego jakieś dobre 16-tki + tweetery i maty wygłuszające ...dzięki za info, może tam kiedyś kiedyś sie zdobęde na suba..

Daruj sobie te 13, no chyba że słuchasz tylko wiadomości, a i za 50 to żadna promocja jak za używane.

Pozdrawiam!