Nagłosnienie w EVO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pomyslałem ze czas wziąśc się za zrobienie jakiegos porządnego dzwieku w EVO ,chodzi mi dokładnie o głosniki do tyłu, w ogrinalne miejsca w półce, je chce miec niewiadomo czego po prostu jakies dobre głosniki które potrafia ładnie grac ,póki co baza ma byc orginalny kaseciak forda,co proponujecie za glosniczki

Na poczatku chcialbym podziekowac autorowi za zaszczy ze jako 1 osoba moge sie wypowiedziec w jego wątku

Proponuje stworzenie osobnej kategorii na formum pt. EVO by RemikGT

a w nim watki:

Styling Evo
Evo Swap
Ewi Nagłośnienie
Evo - prawie jak morderca
Evo Swap - spoztrzezenia i sugestie
i wiele innych wszystko ofkors by RemikGT

odnosnie audio - kaseciak ma mala moc wiec przemysl zakup wzmacniacza i ew suba do bagaznika + jakis zestaw na przod, opisy o ile pamietam byly gdzies na forum i to w duuuuuuuuzej ilosci

btw. serio masz zamiar wozic muze na kasetach ??

[ wiadomość edytowana przez: Asior dnia 2007-05-11 20:39:13 ]

Cytat:
2007-05-11 20:33:58, Asior pisze:
Na poczatku chcialbym podziekowac autorowi za zaszczy ze jako 1 osoba moge sie wypowiedziec w jego wątku Proponuje stworzenie osobnej kategorii na formum pt. EVO by RemikGT a w nim watki: Styling Evo Evo Swap Ewi Nagłośnienie Evo - prawie jak morderca Evo Swap - spoztrzezenia i sugestie i wiele innych wszystko ofkors by RemikGT odnosnie audio - kaseciak ma mala moc wiec przemysl zakup wzmacniacza i ew suba do bagaznika [ wiadomość edytowana przez: Asior dnia 2007-05-11 20:34:44 ]

Tyle pisania a tak mało treści, Remik pyta o głosniki a Ty mu o wzmaku i subie... To co poprzedzało odpowiedz to nawet nie wspomne...

Remiku powieksz dziury w plastikach i wpakuj tam jakies 6x9 Alpine

Cytat:
2007-05-11 20:36:49, GrzEE pisze:
Tyle pisania a tak mało treści, Remik pyta o głosniki a Ty mu o wzmaku i subie... To co poprzedzało odpowiedz to nawet nie wspomne... Remiku powieksz dziury w plastikach i wpakuj tam jakies 6x9 Alpine

zawsze myslalem ze sub to też głosnik

imo. lepiej robic od poczatku do konca na dobrym poziomie niz przerabiac 10x temat tylnych glosnikow, wzmacniacza suba itp, a sadze ze nawet markowe tylne glosniki w seryjnych miejscach nie zastapia basu jaki wytwarza skrzynka w bagazniku.

ps. cos kolega chyba oststnio wrazliwy jest na moce wypowiedzi

nie woże kaset bo słucham only radia, nie jestem audiofilem samochodowym i raczej zalezy mi na jakości a nie głosnosci ,choć czasami wart podgłośnic jak np leci konkretny utworek, chce abyscie doradzili mi cos co pózniej jak zmienie grajka tez bedzie słuzyc,cos z potencjałem

Jak faktycznie zaczynasz to zacznij może od przodu, da to lepszy efekt zwłaszcza Tobie jako kierowcy.

Jak na chwilę obecną wygląda Twój "przód"?

Cytat:
2007-05-11 21:04:01, zajob pisze:
Jak faktycznie zaczynasz to zacznij może od przodu, da to lepszy efekt zwłaszcza Tobie jako kierowcy. Jak na chwilę obecną wygląda Twój "przód"?

więc tu się zdziwisz ,chyba jestem jedynym włascicielem essa który nie ma przystosowanych tapicerek przednich do głosników,więc przodu nie ma

Cytat:
2007-05-11 21:13:31, RemikGT pisze:
więc tu się zdziwisz ,chyba jestem jedynym włascicielem essa który nie ma przystosowanych tapicerek przednich do głosników,więc przodu nie ma

no bez tylu to norma ale zebyz przodu nie bylo

ale remik jest sens zmieniac to wszystko skoro jak mowisz sluchasz tylko radia ?

no chyba ze Ci trzeszczy

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2007-05-11 21:15:44 ]

Wiesz, w radiu tez czasem puszczają muzykę

Coś z przodem trzeba zrobić, chociażby same tweetery za 20 z allegro przyczepić.

Osobiście się nie spotkałem z czymś takim, co nie znaczy że nie można zrobić otworów, dystansów i głosników, maskownice przykleić oryginalne i git. A w samych drzwiach sa otwory na głosnik?

Cytat:
2007-05-11 21:15:09, koniuXR3i pisze:
no bez tylu to norma ale zebyz przodu nie bylo ale remik jest sens zmieniac to wszystko skoro jak mowisz sluchasz tylko radia ? no chyba ze Ci trzeszczy [ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2007-05-11 21:15:44 ]

ale w radiu tez super muza leci a jest plan kupic mp3 ale jeszcze troszke musze poczekac,na razie chce lepszejsze głosniczki zeby fajnie grało jakies linki podajcie co warto włozyc i ceny jak moge prosić ,coś sprawdzone

Cytat:
2007-05-11 21:23:36, zajob pisze:
Wiesz, w radiu tez czasem puszczają muzykę

wiem wiem tez slucham radia czasem mp3 .. ale jak dla mnie sprzet forda jest wystarczajacy .. chociaz czasem mysle o czyms innym na przod

póki co chce tylko tył
,to ma byc tak o nie jakiś democar

Jak nie democar?? Jak już robić to porządnie, żadnej fuchy mitu

jakies linki zpropozycjami ,czy tak do jutra bedziemy gadac?????

A gdzie nam się spieszy??

Ale spam, a niech mnie Zaraz sie banany posypia

Ile pieniążków na to chcesz wydać?

[ wiadomość edytowana przez: zajob dnia 2007-05-11 22:07:17 ]

Cytat:
2007-05-11 20:48:46, RemikGT pisze:
nie woże kaset bo słucham only radia, nie jestem audiofilem samochodowym i raczej zalezy mi na jakości a nie głosnosci ,choć czasami wart podgłośnic jak np leci konkretny utworek, chce abyscie doradzili mi cos co pózniej jak zmienie grajka tez bedzie słuzyc,cos z potencjałem

nie chce się wtrącać, ale to właśnie audiofilom nie zależy na głośności a na jakości. Skoro zalezy Ci na jakości to posłuchaj rad, poczytaj faq car audio, kup porządne radio i głośniki na przód. Następny etap do sub na tył i wzmacniacz. innej drogi nie ma, jeżeli zależy Ci na jakości.
Jeżeli jednak głośność....kup sobie jajka na tył, jakieś alphardy voicecravty przód i będzie głośno

Wiekszosc osob jest uparta i napoczatku zamiast kupic dobre głośniki na przód czy radio, to kupuje jakieś 3drożne głośniki na tył...a po czasie i tak wraca do zakupu przednich głośników porządnych/radia (sam zresztą też tak zrobiłem)

Cytat:
2007-05-11 22:01:32, RemikGT pisze:
jakies linki zpropozycjami ,czy tak do jutra bedziemy gadac?????

remikGT special for you AUDIOSTREFA.PL sklepik w pozku i ceny nawet przyzwoite i mozna kupic u nich lub w necie

ja tem kupilem JVC K-G332 za jedyne 385zl w sklepie