Polonez-limuzyną

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tu był opis i zapoczątkowany wątek, jak z zrobić ekskluzywnego polda, jednak po wypowiedziach w temacie " polonez to dobre auto" moja obecność tu jest zupełnie nie mile widziana. jeśli ktoś chce może podać swoje propozycje, jak z poloneza zrobić limuzyne...

[ wiadomość edytowana przez: polonezcaro dnia 2003-08-18 23:07:37 ]

Ja mam pomysly pol glowy mam pomyslow tyle ze zaraz ide do swojego domu (ile mozna u rodzicow siedziec) i jutro napisze

pozdr

Cytat:
2003-08-18 22:45:48, polonezcaro pisze:
tu był opis i zapoczątkowany wątek, jak z zrobić ekskluzywnego polda, jednak po wypowiedziach w temacie " polonez to dobre auto" moja obecność tu jest zupełnie nie mile widziana. jeśli ktoś chce może podać swoje propozycje, jak z poloneza zrobić limuzyne...

Szlag mnie trafi, co jakis czas na tym forum to samo - ktos powie cos nie tak, ktos go opr i zabiera swoje zabawki i idzie do innej piaskownicy. Dedukuje - masz poldka -- pewnie masz prawko -- pewnie bedziesz pelnoletni. To czemu zachowujesz sie jak 13-latek? Jak bys popatrzyl to w tamtym watku rozmawiales z 2 czy 3 osobami - a na forum jest ich chyba troche wiecej. Rany czy wy nie potraficie przejsc nad pewnymi przykrymi sprawami do porzadku dziennego? Zreszta, nie bede sie produkowal, szkoda meczyc klawiature. Generalnie wiadomo o co mi chodzilo chyba - tzn. wrzuccie na luz i dajcie sobie spokuj i nie ma tematu.

P.S. To co z tymi przerobkami ?

Po co przerabiać... ?

Polonez to przeciez limuzyna ! Czy nikt nie pamięta czasów gdy wożono nimi ważne osobistości ?

P.S. Jeżeli chodzi o limuzyny, które sa produkowane dzisiaj to trzebaby było zmienić karoserię, silnik, wnętrze, fotele, załozyć klimę, pełną elekrtykę, barek, basenik... dorzucić ze 3 osie, pomalować na czarno i smigać.

Cytat:
2003-08-18 23:28:50, Waga pisze:
Po co przerabiać... ?

Polonez to przeciez limuzyna ! Czy nikt nie pamięta czasów gdy wożono nimi ważne osobistości ?

P.S. Jeżeli chodzi o limuzyny, które sa produkowane dzisiaj to trzebaby było zmienić karoserię, silnik, wnętrze, fotele, załozyć klimę, pełną elekrtykę, barek, basenik... dorzucić ze 3 osie, pomalować na czarno i smigać.

E no bez przesady kilka poprawek aby zwiekszyc ciut komfort i bedzie cacy

pozdr

Polonezcaro nie denerwuj się, bo to co napisałeś na samym początku w tamtym temaci to sama prawda, ale tez nie ma co porównywać poldka z MB. Sam bardzo czesto jeżdze MB 123 2.3 E (250kkm 1981r) i wiem jak to jeździ. Właściciel teego MB (przyszły teść) jest wnim tak samo zakochany w nim jak ja w poldku i za żadne pieniadze go nie sprzeda choć dawali mu za niego rocznego plusa, 10 letnia bete i wiele innych samochodów (ten benz jest naprawde w świetnym stanie) więc nie przejmuj się wypowiedziami innych i nie obrażaj sie na klub, klub to przeciez ludzie

Cytat:

Nie rozumiem, dawać ten opis z powrotem!! Daj spokoj z tym obrażaniem się... jako klubowicz uważam że jesteś bardzo mile widziany, tylko nie chwal sie zaczęsto tym swoim merolem

Cytat:
2003-08-18 23:25:57, Wyrwizab pisze:
Cytat:

Szlag mnie trafi, co jakis czas na tym forum to samo - ktos powie cos nie tak, ktos go opr i zabiera swoje zabawki i idzie do innej piaskownic. Jak bys popatrzyl to w tamtym watku rozmawiales z 2 czy 3 osobami - a na forum jest ich chyba troche wiecej.

P.S. To co z tymi przerobkami ?

zaczne od wygłuszenia.

deska rozdzielcza poskręcana na plasteline... głupio to brzmi ale wszsytkie plastiki są skęcane.... śrubki a podkłdke coś w stylu plasteliny (bardziej ciastolina dla dzieci) i już przestaje piszczeć... działa, już czarne listwy na słupkach nie piszczą .

tematu o podświetlanej popielniczce nie będe jeszcze raz kopiował ( a przy okazji ,dziś robiłem znajomemu taka popiołke z zielonym podświetlaniem, gdyż moja bardzo mu się podobała ) , bo na chromy sracie i inne tam choroby dostajecie, a jeśli rzecznik

--------------------------------------------------------------
Cytat:
2003-08-18 23:07:30, AdS pisze:
...... Reszte wyjaśnił Pagan....

Rzecznik Prasowy FSO Auto Klubu Pan Pagan

no to rzecznik odpowiada jednomyślenie za cały klub.

Pierwsze słysze żę FSO ma nowego rzecznika, widze że na tym ostatnim zlocie wiele się zmianiło.... , a jeśłi rzecznik tak się wypowiada to jest głos wszystkich - to jest rola rzecznika.

Cytat:
2003-08-19 19:34:49, polonezcaro pisze:
...
Cytat:

Pierwsze słysze żę FSO ma nowego rzecznika, widze że na tym ostatnim zlocie wiele się zmianiło.... , a jeśłi rzecznik tak się wypowiada to jest głos wszystkich - to jest rola rzecznika.

Jak siem cuytuje to dokladnie tam WYRAZNIE na koncu byl zlosnik

O taki

ehhhh

Cytat:
2003-08-18 23:33:39, Jojo pisze:
Polonezcaro nie denerwuj się, bo to co napisałeś na samym początku w tamtym temaci to sama prawda, ale tez nie ma co porównywać poldka z MB. Sam bardzo czesto jeżdze MB 123 2.3 E (250kkm 1981r) i wiem jak to jeździ.

wreszcie normalny człowiek

więc może chłodzony schowek ( ja mam podlokietnik do dokończenia... ale do poldka podlokietnik to ręczny by nie chodził). proste, ekskluzywne, elitarne ale koszt ponad 100zł.
a potrzebna tylko pęknięta, uszkodzona lodówka turystyczna na 12V...

[quote]
2003-08-19 19:39:44, polonezcaro pisze:
Cytat:
2003-08-18 23:33:39, Jojo pisze:
Polonezcaro nie denerwuj się, bo to co napisałeś na samym początku w tamtym temaci to sama prawda, ale tez nie ma co porównywać poldka z MB. Sam bardzo czesto jeżdze MB 123 2.3 E (250kkm 1981r) i wiem jak to jeździ.

wreszcie normalny człowiek

więc może chłodzony schowek ( ja mam podlokietnik do dokończenia... ale do poldka podlokietnik to ręczny by nie chodził). proste, ekskluzywne, elitarne ale koszt ponad 100zł.
a potrzebna tylko pęknięta, uszkodzona lodówka turystyczna na 12V... , pianka do okien, troche żywicy z matą, styropian( jest w ociepleniu lodówki... no i uszczelka do okien (z silikonek w razie nieszczenośći) żeby się schwek szczelnie zamykał i oczywiśćie najlepiej małą UV świetlówke żeby się w nocy pięknie podśwetliła....a w środku.... oczywiście mineralka

Cytat:
2003-08-19 19:39:19, thaniel pisze:
Cytat:
2003-08-19 19:34:49, polonezcaro pisze:
...
Cytat:

Jak siem cuytuje to dokladnie tam WYRAZNIE na koncu byl zlosnik

O taki

ehhhh

sie nie przekopiował.... , ale to już tylko moja wina, bo mi z pod myszki musiało uciec.... teraz już tego nie da rady poproawić...

Cytat:
2003-08-19 19:44:14, polonezcaro pisze:

... ( ja mam podlokietnik do dokończenia... ale do poldka podlokietnik to ręczny by nie chodził). ...

z tego co pamietam to podlokietnik pasuje od forda scorpio /chyba widzialem taki tekst na ktoryms z forow... moze PTK? w kazdym razie da sie

przelożyć się da od wszystkiego tylko co z ręcznym, no i ma jeszcze jedną zalete.... komfort.... i ręce się nie męczą.......

no wlasnie chodzi o to ze ten podlokietnik ma dziure na reczny tak zrobiona ze pasuje do polonezowskiego...

Plush a gdzie mozna dostac taki podlokietnik na przód i ile taka zabawka kosztuje?

a jeśli juz o podłokietniki chodzi.... możę do poloneza wejdzie tylna kanapa od Argenty, ona ma podlokietnik w tylnak kanapie , i w dodatku składany

Podlokietnik to kazdy moze sobie zrobic tylko musi on byc unoszony, aby mozna bylo zaciagnac reczny. Obic kazdy sobie moze tym co mu sie podoba. Ja mailem taki plastiowy ze schowkiem w srodku. Przydatna rzecz Schowek tez przydalo by sie choc powiekszyc (niektory w klanie maja to zrobione).
Trzeba by wyciszyc poldka. To ronbwinez wiadomo jak zrobic. Jedyne czgo nie zredukuejmy to szumu powietrza No i oczywiscie trzeba by zmienic fotele np. na intergrokliny. I juz jest przyjemnie Do luksusu to jeszcze duzo brakuje ale jezdzic sie bedzia napewno bardzo milo

A propo schowaka to proponuje zrobić tak.

Włożyć do Poldka przednie siedzenia i podłokietnik z Citroena XM. To są duże wygodne fotele regulowane elektrycznie we wszystkich płaszczyznach - więc komfort jest.

Co do szchowka to jest nawet całkiem duży. Tyle że jest montowany na stałe bo .... podobnie jak w MB ręczny jest pod 4 pedałem !!! więc nie tzreba go podnościć żeby zaciągnąc ręczny.

Może w Poldku przerobić tak eczny żeby był pod pedałem ?!

[sorry trochę za ironię ale może by się dało ]

a jak można zrobić czujnik zapięcia pasa kierowcy?? Oraz jak można jeszcze wykorzystać nie wykorzystne kontrolki na tablicy??