MotoNews.pl
3 Malutki tuning !!! (185197/26) - PT

Malutki tuning !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ale zemnie debesciak hiehie

Sam se wykombinowalem i zrobilem ( taka idea fix - to nie reklama ) odpalanie zlomiaka na guziczek

Ciekawi mnie czy ktos z klubowiczow zrobil cos takiego ??

Od dzis tylko kluczyk przekret a potem magiczny czerwony guziczek i chajda !!

Jestem z siebie dumny, mam jeszcze pare pomyslow ale to sie okaze czy dam rade je zrealizowac

Pozdrawiam.

Cytat:
2007-05-19 15:13:12, penmar pisze:
Ciekawi mnie czy ktos z klubowiczow zrobil cos takiego ??

A na kiego ch*ja takie kombinacje dubeltowe robić. No chyba, że masz taki system jaki jest w reno!

Cytat:
Od dzis tylko kluczyk przekret a potem magiczny czerwony guziczek i chajda !!

No, to rzeczywiście duże ułatwienie

Pzdr.

jabym jeszcze dodal reczne wlaczanie pompy paliwa i ukladu elektrycznego..normalnie jak w wrc przeciez jak przekrecam kluczyk to prosciej mi jest przekrecic go kawalek dalej i dpalic niz jeszcze sciskac guzik..gdybys zlikwidowal stacyjke to co innego

a tak dla picu i dla jaj

ale nie odpali z kluczyka bo sie nieda tylko z guziczka

Naszlo mnie tak bo mialem mala dziurka po innym wlascicielu cos tam mial i niewiadomo co a dziura brzydka wiec na guziczek akurat

a co tam to moje widzi misie i nie kazdemu przecie musi pasowac

wies tuning ...

jak juz to trzeba bylo zrobic odpalania na karte badz typowo na przycisk a nie takie... niby cos ... a jednak nic...

Pozdr.

spoko spoko

pomalutku nie wsio naraz bedzie dzialac na glos

wies czy nie wies cos jest

dobra nie sluchaj durniow i rzuć jak to zrobiles - bedziemy kombinowac dalej w kwestii zlikwidowania stacyjki

normalnie super pomysł miałeś

niezłe ułatwienie sobie życia

jakby tak ukryć ten przycisk, to pełniłoby to rolę zabezpieczenia
tylko kto dzisiaj espero kradnie...

[ wiadomość edytowana przez: teltom dnia 2007-05-19 18:32:42 ]

Dokup do tego taki alarm z transponderem zblizeniowym i wywal calkiem stacyjke, bedziesz wsiadal do auta to sie zaplon wlaczy, pach guzik i jedziemy tlyko troche bedize trzeba ten alarm przerobic. Ewentualnie wywal guzik, zostaw stacyjke, wywal dziurę w blotniku i na korbe pal

Ja też tak sobie zrobiłem w Ładzie Samarze, jak coś mi nie stykało z rozrusznikiem
Podłączyłem na krótko i włączałem zapłon i naciskałem guzik i silnik wrrrr....
Ale byłem dumny

Cytat:
dobra nie sluchaj durniow i rzuć jak to zrobiles

Czuj sie czlowieczku ze slownictwem! ew dobieraj odpowiednio slowa...

Cytat:
2007-05-19 21:17:38, ETomek_GT pisze:
Czuj sie czlowieczku ze slownictwem! ew dobieraj odpowiednio slowa...

nikogo nie obrazilem bo nie pojechalem konkretnie - skoro czujesz sie urazony to powiedz mi - czemu uwazasz ze zastosowalem to do Ciebie?

sama niekonstruktywna krytyke uwazam za durna i nie zmienie slownictwa, bo nikogo nie obrazalem.

sam szykuje sie do kupna zblizeniowki i przerobienia esperyny na guzik tylko martwi mnie problem immo.

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2007-05-19 21:46:09 ]

wiesz... pocztaj, odnies kontekstem... i piszac nie sluchaj durniow... obrazasz wszystkich wypowiadajacych sie w temacie ktorzy maja jakies ale do patentu ktory z uzytecznoscia ma zero wspolnego...

rozumie konkretna przerobke... ale wkladasz kluczyk, przekrecasz... i dopiero odpalasz... no... zajefajna sprawa...

moze jeszcze jedno obejscie niech kolaga zrobi i np objedzie akumulator i najpierw bedzie musial pstryknac zeby auto pradu dostalo, potem kluczyk w stacyjke, i pstryk... a na koniec proponuje zamiast dzwigni recznego rowniez na pstryczek to zrobic... albo bedzie trzymac na maxa albo popusci calkowicie.... ale bajeeeeeeeeeeer bedzie

Cwikus jaki problem ? wydlub transponder, przyklej go wewnatrz pętli i po problemie.

Penmar jako jeden z nielicznych ma jeszcze zapał do przeróbek, sam wiele podobnych cudów zainstalowałem (no, może trochę bardziej praktyczne rzeczy) niedługo np. będę miał tempomat (nie pytajcie po co, po prostu chcę mieć i tyle) ale natrafiam ciągle na problem - mało czasu

Cytat:
2007-05-19 23:14:15, Robert_S pisze:
Penmar jako jeden z nielicznych ma jeszcze zapał do przeróbek, sam wiele podobnych cudów zainstalowałem (no, może trochę bardziej praktyczne rzeczy) niedługo np. będę miał tempomat (nie pytajcie po co, po prostu chcę mieć i tyle) ale natrafiam ciągle na problem - mało czasu

Tempomat fajna sprawa...

natomiast pomysł z tym kneflem wg mnie zupełnie nietrafiony i bez sensu.... już fajnie by było jakby zrobił odpalanie z pilota

tempomat podnosi spalanei , notabene mam w volovinie tempompa w ogole go nie uzywam, ale lepiej sie czuje jak go naprawile, o woe, ze dziala ;d

etam nie odrazu rzym zbudowano pomalutku po cichutku i sie cos jeszcze wykombinuje z tym.

Trza tylko czasu checi i kasy. Wiadomo bolidu F1 z niego nie zrobie ale cos sobie po majstruje

Ale na dzisiaj to mam inny wydatek wykitowal a raczej spalil mi sie alternator nie mam pojecia czemu jakies 6 moze wiecej miechow temu naprawiany byl ( wymieniany modul w srodku )