Nierówne obroty 1.8td brak mocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniłem membrane na pompie recznej i zaworki i dalej zasysa powietrze. Do pomki nie dochodzi powietrze a z pompki wychodzi. Wymienilem przewody. Tego powietrza nie ma tak duzo i nie caly czas. Czy to mozliwe ze to od tego jest nierowna praca i brak mocy. NIe wiem czy to wina turbiny cz tego powietrza. Podejrzewam tez ze moze katalizator sie przytkal. Jutro jade to sprawdzic na kanal.

[ wiadomość edytowana przez: maniu28 dnia 2007-05-10 21:13:13 ]

nie ma az tak duzo czyli ile jest ?? u jednego to 50% u innego 10%

u mnie sa minimalne ilosci powietrza ale tylko jak depniesz max gaz i sie wkreca na obroty.

obudowa filtra tez moze puszczac.

jaki masz przebieg ?? moze ktoras z koncowek leje nie równo ??

Przebieg mam 250 tys. Powietrza nie ma duzo na wolnych obrotach. Jak sie dodaje gazu wtedy pojawia sie go wiecej tzn wieksze bombelki. Fitr zmieniłem na filtrona. Jeśli chodzi o koncówki to umówiony jestem do pompiarza zeby sprawdzic cisnienie wogóle wszystko ale dopiero ustalil mi wizyte na czerwiec. do tego czasu musze jakos jezdzic.

[ wiadomość edytowana przez: maniu28 dnia 2007-05-10 21:19:51 ]

Może masz wyrobiony oring na pompie paliwa, tzn na tej ośce do której jest podłączona linka gazu.

No tego nie wiem mozliwe ze tak. Autko juz nie jest najnowsze. To wtedy jakie sa tego efekty?

Już zrobione. Okazało sie że był uszkodzony korektor kąta wtrysku.

koszty? Jeśli to nie tajemnica?

Pewnie że nie tajemnica Z robocizną 390zł. Dowiadywałem się to sama częsć mógłbym kupic za 330zł. Oczywiscie zamiennik. Bo oryginal cos okolo 800zł. Wiec nie zabierałem sie za to.