MotoNews.pl

śmierdzi gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam problem z instalacją. Zamontowana została sekwencja (Lovato czy jakoś tak). Problem jest następujący: jak auto postoi jakiś czas to jak się do niego wsiada to ewidentnie czuć gazem. Już kilkakrotnie jeżdziłem do gazownika (AGC) i za każdym razem twierdził że wszystko jest ok i jest szczelne. Raz tylko mi dogręcil z tyłu pzy zbiorniku jakąś śrube i na jakiś tydzień było ok. Pojechałem znowu, posprawdzał mieszankę popryskał jakimś środkiem do sprawdzania szczelności i mówi że szystko ok.

Alo jak ok? Skoro smierdzi dalej. Dodam że jak się jedzie to nic nie czuc.

Auto to: Vw passat 2.0 rok 2002

Z gory wielkie wielkie dzięki za pomoc bo już nie wiem co robic?

Witam
Skoro podczas jazdy nic nie czuć to można pod uwage wziąć jeszcze nieszczelny wydech.

Może powinien sprawdzić szczelność elektronicznym testerem? Pianka bardzo często nie wykaże małych nieszczelności, a ludzki nos i owszem (gaz jest nawaniany bardzo intensywnym "śmierdzidłem") . Tester elektroniczny "wyłapie" nawet najmniejszą nieszczelność. W takie testery są wyposażeni np. hydraulicy zajmujący się instalacjami gazowymi w mieszkaniach.

Cytat:
2007-05-21 21:12:47, holland2 pisze:
Witam Skoro podczas jazdy nic nie czuć to można pod uwage wziąć jeszcze nieszczelny wydech.

W jaki sposób można sprawdzić szczelność układu wydechowego?

Np. takimże testerem elektronicznym. Wjeżdżasz na kanał. Włazisz z testerem pod pracujące auto i testerem sprawdzasz czy gdzieś nie uciekają nadmiernie spalinki .

Cytat:
2007-05-21 23:02:06, Danek pisze:
Np. takimże testerem elektronicznym. Wjeżdżasz na kanał. Włazisz z testerem pod pracujące auto i testerem sprawdzasz czy gdzieś nie uciekają nadmiernie spalinki .

ok dzieki

można też końcówke wydechu zatkać marchewką