Auto na czesci jak kupic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jak sie kupuje auto na czesci? zeby nie trzeba było rejestrować i takie tam? to trzeba jakos w umowie uwzglednic czy trzeba jakos po urzędach latac i załatwiac?

o ile dobrze wiem to trzeba takie auto wyzłomować ale musisz mieci kogoś znajomego, kto wystawi paierek a nie zabierze samochodu na złom.

a jakbym kupil auto i nie zarejestrował to co?

to i tak poprzedni własiciel będzie rezygnował z ubespieczenia, teoretycznie można sprubowaci ryzyko jakieś jest, ażeby wycofaci ubezpieczenie po sprzedaży trzeba przedstawici umowe kupna sprzedarzy inaczej on będzie cały czas płacił.

hmm a jakbym kupil to auto i sam rozwiazał umowe z oc to co wtedy? i kupujac bym wypisal umowe auta powypadkowego, do 1000zl nie jest to obciazone podatkiem

... jak kupisz auto i porzedni wlasciciel je wyrejstruje w wydziale komunikacji i zglosi w ubezpieczalni ze sprzedal to wszystkie obowizaki czyli przeglady i OC przechodza na Ciebie. Jak nie przerejstrujesz i nie ubezpieczysz to mozesz liczyc na szczescie ze sie nie polapia i tyle... ale generalnie nawet auto krote stoi na podworku jako magazyn cześci zamiennych musis być ubezpieczone... takie chore przpisy...OC musi miec cigałość. Jedyne wyjscie zeby być "czystym" to zezlomowac na papierze.

...poprawcie mnie jesli sie myle bo ten temat tez mnie interesuje

pozdr.

Zgadza się...
ale jest jeszcze jedno wyjście... sprzedać auto "na papierze" obcokrajowcowi najlepiej Ukrainiec.. wtedy auto zostaje w domu i nikt się o OC nie martwi

niektorzy kupuja na pana zenka spod sklepu
moj kolega np kupil na siebie, po czym wypowiedzial OC ze niby w innej firmie bedzie brał a samochodu nigdy nie rejestrował... i ma narazie spokoj.
trzeci sposob to taki ze jedziesz z lewa umową i kupujesz, potem najwyzej sprzedajacy sie bedzie martwił. nigdy nie rejestrujesz ani nie zglaszasz nigdzie, samochod rozplywa sie w powietrzu niezbyt legalne aleee..... ALEEEE prawdziwe

czyli to nie jest takie chop siup z tym autem? przewalone zeby było tyle problemów

Szerzej na ten temat pisalismy w poscie :
Wyrejestrowanie auta a zezłomowanie
tam dokładnie opisany jest tok postepowania

[ wiadomość edytowana przez: MENDEL dnia 2007-06-02 12:53:54 ]