Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-09-26 22:41:37 Ładny numer ! ![]() ![]() Swego czasu doświadczyłem nieco podobnej historii na stacji ET....zawsze mieli fajny gazik, dobrą cenę i nagle coś się zaczęło pieprzyć....auto juz nie tak chodziło, palił więcej, było drożej....prawie przestałem na JET-ach tankować ....kiedyś w nocy podjeżdżam bo już echo w zbuiorniku , a tam cysterna z BP plompa gaz ....brrrr...w przeciwieństwie do auta Czarka R. moje auto na gazie z BP nigdy jeździć nie chciało ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-09-26 23:10:47 Tjaaa... moje autko znosi BPowski gaz.. ale tylko z jednej stacji... reszta to syf... dzisiaj tankowałem na Slovnafcie i zapytałem goscia skąd biorą gaz... powiedział, że bezposrednio z Petrochemi Płock ![]() |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-09-27 08:30:58 A to ciekawe.
Ja tez zawsze tankowalem na Shellu. Kilka dni temu zatankowalem .........wlasnie na Orlenie. I co? Autem trzepie jakby mial delirke. Na benzynce OK. A wczesniej chodzil zawsze super tak na benzynce jak i na gazie. Teraz smigam jak wariat zeby szybko to gowno wypalic. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-09-27 08:55:49 Dodam może nie na temat,ale ostatnio gazowałem się w Mławie na stacji należącej Rafinerii Gdańskiej.Na zbiornikach był napis:BALTIC GAS. Na tym gazie esperak dostał skrzydeł, wyciszył się i w ogóle super. Euforia minęła jak gazowałem się w BP między Olsztynem a Mrągowem. Esperakowi ktoś obciął skrzydła ![]() ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-09-27 10:23:33 Ja też zrezygnowałem z BP na rzecz Shell'a ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-09-27 12:35:36 ja mam zamiar tankowac gaz na shellu - poki co mam prywatny od firmy ktora mi gaz zakladala i jeszcze zbiornika nie wyjezdzilem.
na shellu obsluge przywoluje sie jakims guziczkiem, czy trzeba biegac 3 razy w kolko na okolo auta? ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-09-27 13:59:02 Na dystrybutorze jest dzwonek przywołujący obsługę.Ale ni zdziw się,jak będziesz musiał czekać parę minut,szczególnie rano.Ja zrezygnowałem dawno temu z Shella (dla warszawiaków-Radzymińska koło Makro),bo kiedyś czekałem 10 minut na mrozie (panienka z okienka powiedziała,że teraz mają teraz przerwę.Parę dni wcześniej nie mieli przerwy o tej godzinie).Ch...im w d.....Teraz gazuję się gdzie indziej,albo na innym Shellu |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2005-09-27 14:07:11 Witam.
Z BP zrezygnowałem już dawno. Teraz tankuje na Orlenie (stacja w Al. Solidarności), gaz jest tam niezły. Ostatnio tankuję też w Statoil na Powstańców Śląskich i też jest OK. Kobar |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2005-09-27 14:09:28 Tankuje ktos na skrzyzowaniu Al. Lotnikow z Al. Wilanowska tuz kolo stacji samoobslugowej NESTE ?
|
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-09-28 19:58:14 No i dzisiaj skonczył sie gass w moim espero. Poprzednio tankowałem na Slovnafcie... i auto spaliło ok 1.5L mniej.... na zbiorniku przejechałem 240km.. na Bpowskim przejezdzam ok 210. Ciekawe ile spali na Slovnaftowskim lpg jak go troche przypiłuje...pewnie ze 190km zrobie na zbiorniku ![]() Dzisiaj w radiu słyszałem po pożarze stacji LPG.. doszło dop tego gdy pracownicy( czy własciciel, nie pamietam) przelewali gaz z butli ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-09-29 08:32:04 u mnie nie bylo problemu z przywolaniem pracownika ze shella - na szczescie. podjechalem na stacje, zrobilem maly rekonesans i patrze - 2 guziki. pompa gazu oraz dzwonek, troche sie zastanawialem ktory wcisnac ![]() musze powiedziec ze da sie odczuc roznice pomiedzy gazem ktory dostalem w butli od kolesi zakladajacych instalacje a gazem ze shella - na korzysc tego drugiego, auto lepiej ciagnie. w ogole jak juz bylem na shellu to nasikalem do odpalania shell v power racing - jak sie przelaczy na benzyne to mozna niezle szarpac spod swiatel ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-09-29 10:16:25
Ja mam to samo - w zbiornik wchodzi około 32, 33 litry jak już go dokumentnie osuszę, a śmigam na nim po 300, 320 kilosów głównie po mieście. Stąd spalanie wychodzi mi w granicach 9,3. Więc strasznie musi Ci Czarku przepalać... |
![]() Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2005-09-29 10:39:45 walus cos kiepsko liczysz bo z Twoich zapisow wynika ze pali Ci 10 -10.66 l gazu (jak wlewasz 32-33l) jakbys przejezdzal z 340-350 km to wtedy byloby ponizej 10l/100km !! ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-09-29 11:08:12 Oj czepiasz się ![]() ![]() Chociaz ostatnio zauważyłem dość dziwną rzecz, że coraz więcej mi do zbiornika wchodzi - chyba zaczęli na masową skalę kręcić dystrybutory gazowe. Kiedyś nie wchodziło nigdy więcej niż 31 litrów, a teraz "norma" to około 32, a bywa i 33. Dziwne trochę, bo latem powinno przecież wchodzić mniej... |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-09-29 11:22:01 Walus, a jaki masz zbiornik? TZN. co pisze w papierach. Ile jest litrów?
Ja mam 43L i jestm w satnie zatankować go tak średnio 38L A spalanie mojego to obecnie 9-10L (średnie) |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-09-29 11:32:11 W papierach stoi, że 42 litry. |
![]() czytom Espero Kaniów | 2005-09-29 13:50:46 ja też mam 42 litrowy, podobno wchodzi 80% czyli tak jak pisałem 33-34 litry przy wyjeżdżeniu do sucha |