Filtr od gazu i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
opiłki metalu w filtrze od gazu skąd??

może gazowniki coś wiercili.

ze stacji benzynowej zyjemy w polsce przyzwyczaj sie hihihih

heh masakra ale mam jescze jeden problem w pierwszej swiecy od lewej mam olej co to moze być
chyba czas na nowe serce

Co do opiłków... To raczej chyba nie są opiłki metalu To pozostałość po przefiltrowanym gazie i takie do nich podobne. Jeżdżę na gaziku już 10 lat i zawsze jak wymieniałem filterki to takie "cóś" tam siedziało. Za pierwszym razem też myślalem, że to opiłki. Ale jak wziąłem to "coś" do łapki to okazało się takim czymś podobnym do pyłu

Cytat:
2007-05-21 20:39:06, matizmat pisze:
Co do opiłków... To raczej chyba nie są opiłki metalu To pozostałość po przefiltrowanym gazie i takie do nich podobne. Jeżdżę na gaziku już 10 lat i zawsze jak wymieniałem filterki to takie "cóś" tam siedziało. Za pierwszym razem też myślalem, że to opiłki. Ale jak wziąłem to "coś" do łapki to okazało się takim czymś podobnym do pyłu

Opiłki też są.... grafit, żelazo itp
Jeżeli gaz w rafinerii jest słabo przefiltrowany, odseparowany od cząstek stałych to tak jest.... I stąd np bierze się różnica w cenie LPG między stacjami...

Jestem też po wymianie filtra gazu. Również znalazłem cosik podobnego do opiłków metalu. Tak przy okazji mam pytanie czy to prawda że w zbiorniku gazu może zbierać sie woda i że trzeba co jakiś czas go opróżnić do zera????
pozdrawiam