MotoNews.pl
8 Malacz elektyka (18549/0) - PT

Malacz elektyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj eleganco wsiadam sobie do samochodziku a zeby sprawdzic jak zapala bo wymienilem rozrusznik a tu nagle ... wielkie nic.Przekrecam kluczyk konstrolki swica wyciskam sprzeglo i chcem odpalic nawet nie zdazylem pociagnac za ciegno a juz wszytko zgaslo.Patrze do akumlatora wszytko podlaczone, mysle sobie pewnie bezopiecznik tez zerkam wszytko gra.Wiec sam juz nie wiem a i jeszcze jedno jak drogim razem jakos mi sie udalo sam do tej pory nie wiem w jaki spoosob ale kontrolki sie zaswicily wszystko bylo wylaczone patrze a tu plynie 7 A do instalacji to chyba cos jest nie tak HELP

klemy
przewod akumulator-bezpieczniki
przewod akumulator-rozrusznik

u mnie w takich przypadkach wystarczylo poprawic styki jednego z wyzej wymienionych

Sprawdzalem wszytkie polaczenia to nie to.Moze to stacyjka, chociaz nie bo nawet klaksonu nie ma czyli brak zasilania na calym samochodzie .

Cos mi sie widzi ze ten nowy rozrusznik robi zwarcie po prostu i ciagnie prad jak szalony. Jesli tak - to masz fata ze sie nie zahajczylo ladnie. Jesli nie to odlacz rozrusznik i sprawdz czy pobor pradu nadal jest tak wielki i ustal co go bierze. Ale logika mowi ze jesli grzebales przy rozruszniku to cos z nim wlasnie bedzie nie tak