Szyba kaput??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z elektryką szyby przedniej pasażera, nastąpiła cisza, ja po guziku a tu nic. coś w niej zdechło bez hałasu, macie pomysły gdzie zacząć szukać trupka?

ja bym szukal w kabelkach

znaczy tak bylo u mnie... zero reakcji mimo iz druga dziala... poruszalem kabelkami i zaczelo dzialac.. pozniej styki poprawilem i narazie dziala ciagle

czyli dla odmiany walka z tapicerką?? ja to się mam

Zacznij szukać od wyłączników. Najłatwiej zamień na próbę wtyczki z wyłącznika lewego z prawym. Częstą przyczyną niesprawności są wypalone styki. Dalej szukaj na przelotce w drzwiach.

nie nie ...

u mnie bylo to obok wtyczki !!

znaczy sciagasz ten platik wkolo skrzyni biegow z guzikami.. ja sciagnalem i poruszalem kabelkami i zareagowala.. jak tak to masz taki problem a jak nie to moze cos sie spalilo albo cos dalej.. zaraz Ci linka do mojego watku podrzuce
....kliknij tutaj....

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2007-05-20 21:03:08 ]

dobra jutro atakuje wedle linku a teraz zbieram sie do pracy (przeklęte nocne zmiany). dzieki i nara

Ale wyłączniki też można sprawdzić. Ostatnio miałem takiego seata, gdzie ani jedna szyba nie działała. I uwalone były WSZYSTKIE wyłączniki. Po oczyszczeniu nadpalonych styków działają jak nowe...

dobra jestem ale ino na chwilke ide lulu a po południu operacja szybka, nara

ehh te nocki, szybka zreanimowana, nawaliły styki przy przycisku (luzik), serdeczne dzieki za poradę