Woda wylatujaca spod obudowy rozrzadu w x25xe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pompa wody ? wyciek centralnie na srodku.

[ wiadomość edytowana przez: beast6 dnia 2007-05-16 20:24:10 ]

pompa wody, chyba że termostat od góry. Ja bym stawiał na pompe. Wymień i po sprawie, rozrządu nie trzeba ściągać...

Cytat:
2007-05-16 21:01:30, ilku pisze:
pompa wody, chyba że termostat od góry. Ja bym stawiał na pompe. Wymień i po sprawie, rozrządu nie trzeba ściągać...

termostat suchy jak pieprz. wyciek centralnie na srodku silnik wiec only pompa. ale czy aby napewno nie trzeba rozrzadu zwalac ?

nie trzeba

Cytat:
2007-05-16 21:11:49, MEGA_3 pisze:
nie trzeba

dzieki za podpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: beast6 dnia 2007-05-16 23:24:28 ]

Cytat:
2007-05-16 21:11:49, MEGA_3 pisze:
nie trzeba

Ostatnio dzwonilem do ASO we Wroclawiu zeby umowic sie na wymiane rozrzadu.
Pytam o cene, a koles: "2200, bo panie tsza pompe wymienic, bo jak padnie, to drugi raz na darmo rozrzad musimy sciagac."

"a ile ma pan przejechane?' no, 170tys' o to juz stare auto. Tsza pompe tesz robic."

O.K., mysle ze zrobie w Opolu, za 1400, bez wymiany pompy...

ASO by wymienić uszczelkę prawego kolektora wydechowego wyjmuje silnik, więc czemu nie demontować rozrządu przy wymianie pompy wody...

Cytat:
2007-05-17 00:05:11, KOLIBERk pisze:
Ostatnio dzwonilem do ASO we Wroclawiu zeby umowic sie na wymiane rozrzadu. Pytam o cene, a koles: "2200, bo panie tsza pompe wymienic, bo jak padnie, to drugi raz na darmo rozrzad musimy sciagac." "a ile ma pan przejechane?' no, 170tys' o to juz stare auto. Tsza pompe tesz robic." O.K., mysle ze zrobie w Opolu, za 1400, bez wymiany pompy...

wymieniłem pasek rozrządu sam. Mechanior chciał 250 zł za robote i miało to trwać cały dzień.
Koszty:
Pasek Gates 75 zł z Allegro (sklep 150)
Napinacze były OK
Piwko 10 zł (szwagier też lubi)
2 godziny mojej pracy 0 zł
Uśmiech żony - BEZCENNY

Cytat:
bo jak padnie, to drugi raz na darmo rozrzad musimy sciagac."

Niech sobie sami wymienią razem z rozrządem.
540zł piechotą nie chodzi ( nowa pompa w aso)

[ wiadomość edytowana przez: Scooby dnia 2007-05-17 18:53:26 ]

koszt czesci razem z pompa to ok 600 zl
ladnie w aso licza za wymiane

W aso pompa 540 a rozrzad skf 580 no niech im będzie 10l płynu po 10zł- 100zł.

1000zł za robote!!! to już gruba przesada.

Co wy wiecie o kosztach wymiany rozrządu W sprawie Espace v6 zadzwoniłem do ASO (sam nie wiem, po co ). A gość mówi tak: trzeba wyjąć silnik (tam faktycznie pod maską to można olej tylko sprawdzić), cały dzień roboty. No więc za robociznę... 1900zł. Nie pytałem o koszt części. Zmienił mi magik za 450 opuszczając lekko silnik z jednej poduszki Części wyszły sporo, bo miałem stary hydrauliczny napinacz, trzeba wymienić na mechaniczny (bo hydrauliczne padają) i w związku z tym pompę wody trzeba kupić (bo stara ma ucho pod hydrauliczny, przez co nie wchodzi mechaniczny). Ale wszystko razem (rozrząd SKF, pompa Renault - nie ma zamienników) zapłaciłem duuużo mniej niż sama robocizna w ASO. Co za zdzierusy

Cytat:
W sprawie Espace v6 zadzwoniłem do ASO (sam nie wiem, po co ). A gość mówi tak: trzeba wyjąć silnik (tam faktycznie pod maską to można olej tylko sprawdzić), cały dzień roboty.

Tak to jest jak auto ma silnik większy niż R4, który napędza złe koła

Tu raczej chodzi o kształt VANa. Maski prawie nie ma. Druga głowica jest w podszybiu. Nie ma jak łapy wsadzić prawie

Hmm, a jak przychodzi pora na zmiane swiec, to jak je wymieniasz, od wewnatrz, przez schowek?
Czy tez silnik w dol?
Cytat:
2007-05-18 15:20:41, miklo pisze:
Tu raczej chodzi o kształt VANa. Maski prawie nie ma. Druga głowica jest w podszybiu. Nie ma jak łapy wsadzić prawie

Zrobione
Koszta - pompa Ruville 130 pln, wymiana 50 pln. i juz nic nie cieknie