Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Hellboy BMW Member BMW 525 tds touring ... Wrocław | 2004-11-19 07:32:28 Witam,
Mam poniekąd dziwny problem,przy lekkim hamowaniu na nierównościach lub na drobnej kostce słyszę że coś stuka w przednim zawieszeniu.Byłem już dwa razy na szarpakach i spece nic nie widzą,amortyzatory stabilne,tuleje wyglądaja dobrze lub bardzo dobrze i generalnie tego w warsztacie nie słychać.Znajomy przywiózł teraz takie samo auto z takim samym problemem ![]() Jedyna usterka którą znaleźli spece to lekki luz na łączniku stabilizatora ale on tak głośno nie stuka,może to końcówki drążków kierowniczych??Hamulce biorą równo i mocno. Pomocy Może jakiegoś fachowca z wrocka ktos poleci Pozdrowienia |
![]() toptuning BMW Member Chwilowo brak, będzi ... Bielsko-Biała | 2004-11-19 18:34:47 niestety ale to właśnie te luzy stabilizarora powodują te stuki |
raffat E34 520i, E39 528i Wrocław | 2004-11-23 19:20:07 akurat zbieg okolicznosci ze tez jestem z wrocka. Mam tu kolesia co ma rowniez e34 525tds tyle ze sedan. Ten sam problem...
Jak hamujesz to na nierownosciach stuka strasznie, poza tym w miare jest cicho. Bylismy wszedzie, pytalismy wszystkich. Laczniki stabilizatora nowe.... I doszlismy co to jest! Glowy amortyzatorow przednich. Mianowicie to w czy amortyzator sie obraca przy gornym mocowaniu. Tak jest lozysko, ale najlepiej wymienic to cale. W naszym przypadku pomoglo. A co do mechanikow od BMW we wrocku na dniach dam ci adres, tyle ze kaza tam slono sobie placic. Fakt ze robia tylko bmw i sa bardzo dobrzy. Poza nimi nie znalazlem nikogo kto by blyszczal widza na tematy bmw. Zreszta ja swoje auto (520i e34) naprawiam sam na tyle ile mozna ![]() Pozdrowienia! |
![]() romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2007-05-27 12:58:33 może ci się któryś cylinderek hamulcowy zluzował?? lub masz luz na którymś sworzniu. sprawdź to. |
pioter200 bialystok | 2007-05-27 18:32:34 masz posadzone górne wachacze |
Barter Świdnica | 2007-05-30 20:45:01 Panowie problem rozwiazany okazalo sie ze winne byly tuleje metalowo gumowe wahaczy tylnych (tych krzywych, zwanych tez gornymi). Dzieki za pomoc.
pozdrawiam |