Sygnalizator dzwiekowy (nie klakson) - help!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Rok temu mialem z tym problem...samo sie "naprawilo" wiec o tym zapomnialem ale od niedzieli znowu piszczy! Chodzi mi o ten sygnalizator ktory wyje jak sa otwarte drzwi albo jak sie nei zgasi swiatel. Mi wyje caly czas podczas jazdy ! Wszystkie drzwi sa podomykane a wylaczniki krancowe wygladaja na cale. Ma ktos pomysl jak to uciszyc? Moge sie tego pozbyc na amen - nie jest mi to do szczescia potrzebne tylko gdzie tego szukac? Jutro mam do przejechania 500 km i juz skacze z radosci boo albo musze jechac bez swiatel albo wsluchiwac sie w to... :| Jezeli to pomoże to mam mkVII.

w mkVII jest ten piszczyk nad skrzynka bezpieczników(wpięty na zatrzask z blachy) w okolicy lewego kolana . a przynajmniej u mnie tak jest.

sprawdż krańcówki lub wyjmij sygnalizator

Właśnie: wyglądają, czy skalałeś się wzięciem śrubokręta do ręki i sprawdzenia? Bo z postu wynika, ze oczekujesz rady dobrej wróżki...
Sam musisz sprawdzić stan okablowania wyłączników krańcowych, a właściwie tylko od strony kierowcy, bo on załącza dwa przewody (oświetlenie i sygnalizator). Może spadł lub się oderwał. dodatkowo należało by sprawdzić co się pojawia na pinach tego brzęczyka i co powoduje to piszczenie. Nie zmieniałeś lub dokładałeś jakiś diod, lampek, czy innego "tuningu"?

Witam ponownie,

Niczego nie dodawałem - w moim fordzie wszystko oprócz radia jest seryjne
Muszę coś z tym zrobić bo alarm mi fiksuje czyt. włącza się kiedy chce, przyczyną napewno jest któryś z wyłączników krańcowych - te w drzwiach wszystkie są sprawne - oczywiście je sprawdzałem.
Jak wygląda sprawa krańcówki w tylnej klapie w kombi?

Może woda gdzieś podeszła i jest zwarcie? Piszczenie nei jest równomierne - dzwiek sie zmienia - nie musze mowic jak to dziala na moja glowe

[ wiadomość edytowana przez: Wytex dnia 2007-05-17 21:27:26 ]

To że krańcówki są w porządku nie oznacza jeszcze, że nie ma zwarcia - stąd samoczynne uruchamianie się alarmu. I tu właśnie szukałbym przyczyny.

Witam,

Odkopuję temat przez jakiś czas byl spokoj ale znowu zaczelo wyć... Jak wyglada krańcówka w tylnej klapie? Gdzie ona jesT? to są te niby styki po bokach? Pytam bo po trzaśnieciu klapą przestaje wyć a po przejechaniu po kilku nierównościach znów zaczyna:/oczywiscie jutro planuje dobrać się do klapy ale nie wiem na co mam zwrocic uwage?

Prawdopodobnie masz podpięte pod oświetlenie bagażnika. Sprawdzaj po kablach, Zwróć uwagę na te 3 blaszki w tylnym pasie.

W instrukcji wyczytalem ze jest specjalny przekaznik od tego - sygnał ostrzegawczy "światła włączone" - mogę go poprostu wyciągnąć? Jak dostać się do przekaźników w mk7? musze odkręcić tą atrapę która jest w ich okolicy? Dzisiaj miałem szukać przyczyny usterki ale oczywiście przestało piszczeć;] - w poniedziałek jadę w trasę i wolę się pozbyć piszczka...

Ten przekaźnik to "Auxiliary Warning System", takie pudełko nad skrzynką bezpieczników. A co do tylnej klapy, to tak jak Wojo napisał.