Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() saqul Espero 2.0 CD LPG / ... Kleszczów | 2007-05-28 21:08:44 ostatnio rodzice wybrali się esperakiem na śląsk do mojego braciszka i na trasie przy 140km/h hamulce przestały działać (pedał wpadał ![]() Ja dziś wyruszyłem w drogę (50km) ucieszony że wreszcie klima mi działa (nabiłem parę dni temu, przed wyjazdem rodziców na śląsk) W drodze powrotnej niedaleko domu zatrzymałem się przed sklepem, zgasiłem silnik, a tu za chwile fontanna z pod maski i woda się gotuje ![]() |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-05-28 21:28:23 Bezpiecznik wiatraka chłodnicy jest koło kierowcy , drugi rząd , trzeci od prawej ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-05-28 21:32:54 co do hamulców - pewnie odkleiła się okladzina z tyłu. Hamulec trzymał, bęben się przegrzewał, doprowadzając do zagotowania płynu i stąd utrata hamulców.
Przypuszczam, że oprócz szczęk z tyłu będziesz musiał wymienić bębny, bo po przegrzaniu mogły stracić kształt. Co do wentylatorów - to raczej nie wina czujników. Gdy jedziesz na klimie to wentylatory kręcą się niezależnie od temperatury podejrzewam, że padł przekaźnik, bezpiecznik lub wiązka kabli. wywołaj tryb serwisowy i sprawdź, czy wentylator ię kręci. |
![]() saqul Espero 2.0 CD LPG / ... Kleszczów | 2007-05-29 17:04:45 w trybie serwisowym wentylator nie włącza się niestety, ECU nie zgłasza żadnych błędów oprócz 12 ale to normalne. Wiec co może być, i gdzie jest ten cholerny czujnik co podaje temperaturę do ECU?? |
![]() saqul Espero 2.0 CD LPG / ... Kleszczów | 2007-05-29 17:54:09 temat do zamknięcia, okazało się że to bezpiecznik ![]() ![]() |