Gdańsk - nie lubi Polonezów ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem co się dzieje. Mieszkam w Gdańsku od 3 lat. Samochód mam tutaj od roku i już trzeci raz został dzisiaj zbeszczeszczony. Pod Akademia medyczną w Gdańsku ktos wybił mojej żonie ta małą trójkątną szybke w tylnych drzwiach, wyjął radio ale albo ktos ich spłoszył albo stwierdzili że radio REDSTAR się nie sprzeda bo zostawili je w samochodzie. Zreszta i tak nie mieliby panela. Ukradli mi pudełko płytek z muzyką którą sobie nagrywałem do samochodu i portfelik z kartami stałego klienta na stacje benzynowe. Najgorsza ta szyba. Dziewczyna dała sobie rade jak umiała - pojechała do serwisu FSO i zrobili jej wszyastko za 88zł, chociaż pewnie na szrocie szybka byłaby za 10. no ale moge iść przynajmniej spać spokojnie że mi do środka nie napada.

Czy ktoś może mi polecić w Gdańsku jakis zaufany warsztacik montujący alarmy i powiedzcie mi - za ile można kupić najtańszy system - oczywiście z pilotem ale bez centralnego - w zasadzie interesowałby mnie czujnik jedyni drzwi, klap i oczywiśći blokada zapłonu ?

Cytat:
2004-06-16 21:29:40, jarbar pisze:
Nie wiem co się dzieje. Mieszkam w Gdańsku od 3 lat. Samochód mam tutaj od roku i już trzeci raz został dzisiaj zbeszczeszczony. Pod Akademia medyczną w Gdańsku ktos wybił mojej żonie ta małą trójkątną szybke w tylnych drzwiach, wyjął radio ale albo ktos ich spłoszył albo stwierdzili że radio REDSTAR się nie sprzeda bo zostawili je w samochodzie. Zreszta i tak nie mieliby panela. Ukradli mi pudełko płytek z muzyką którą sobie nagrywałem do samochodu i portfelik z kartami stałego klienta na stacje benzynowe. Najgorsza ta szyba. Dziewczyna dała sobie rade jak umiała - pojechała do serwisu FSO i zrobili jej wszyastko za 88zł, chociaż pewnie na szrocie szybka byłaby za 10. no ale moge iść przynajmniej spać spokojnie że mi do środka nie napada.

Czy ktoś może mi polecić w Gdańsku jakis zaufany warsztacik montujący alarmy i powiedzcie mi - za ile można kupić najtańszy system - oczywiście z pilotem ale bez centralnego - w zasadzie interesowałby mnie czujnik jedyni drzwi, klap i oczywiśći blokada zapłonu ?

Akurat była dziś na Pasie dyskusja na ten temat (alarmy).... a alarmie TYLKO z czyjnikami drzwi i klap to se nawet nie myśl... powód: kosztuje tyle samo co i lepszy a działa o wiele gorzej.... Co do punktów montujących to wiem gdzie sa 2 dość dobre/tanie...

1. Na kartuskiej, jak lecisz do Auchan to po lewej stronie zaraz przed tym szrotem "w dołku"
2. jak od Cricolandu lecisz na kartuska to po prawej stronie kawałek przed skrzyżowaniem z drogą na Suchanino...

BTW> Pod AM stawia się auto TYLKO na parkingu strzeżonym.... w tych na ulicy leci śrenio 10-15 szyb dziennie (+oczywiście radia...) wiec akurat tam nie należy "oszczędzać" na parkingach...

No wiem ze tam dosyc niebezpiecznie - ale tyle razy tam jezdzila. I do cholery jak mozna POLONEZA obrabiac - przeciez to treba CZCIC

Cytat:
2004-06-16 21:44:54, jarbar pisze:
No wiem ze tam dosyc niebezpiecznie - ale tyle razy tam jezdzila.

Widać stwierdzili że skoro tak często przyjeżdza to zależy jej na tym żeby się nim zajęli...

Pamiętaj że im częściej stoisz na krawędzi tym większa szansa że spadniesz...

Chodzi o to ze stoi tam bardzo rzadko. Ale ... znowu chyba zobaczyli moją "obcą" rejestracje i może dlatego ...

to ja sie tak przy okazji zapytam: to jaki alarm najlepiej kupic - z jakim czujnikami...

a poza tym to wspolczuje - powinno sie takich lapac i im lapy ucinac - a najlepsze jest to ze wszyscy wiedza co sie tam dzieje, tylko nie policja...

pozdrawiam
cybertec

Łazik mi dzisiaj polecił hehe zakład bawiący się w te rzeczy-ja się chyba skuszę na nową opcję

Szczerze mówiąc alarm to chyba nie jest żadne zabezpieczenie... Chyba że to ma poprawić wasze samopoczucie...
Ostatnio Burzy zaje.... radio pod moim blokiem, alarm wył, wszyscy to osikali i tyle... Standart - niestety

Daniel Ty sie nie zastanawiaj tylko jedz i zakladaj

....a może szyby z plexi

Chyba w sobotę to zrobię

To daj mi znac, pojade z toba. Troche popatrze im na rece co, gdzie, jak i dla czego ma byc podlaczone

Cytat:
2004-06-16 23:48:20, Lazik pisze:
To daj mi znac, pojade z toba. Troche popatrze im na rece co, gdzie, jak i dla czego ma byc podlaczone

Właśnie miałem Ci to zaproponować

Dobra jutro dzwonię i się umawiam najlepiej na sobotę

a moze przyciemnione szybki , oczywiscie z tylu. Nigdy nie wiadomo czy w srodku ktos jest

Cytat:
2004-06-16 23:09:50, cybertec pisze:
to ja sie tak przy okazji zapytam: to jaki alarm najlepiej kupic - z jakim czujnikami...

wszystko zalezy od kasy/układów w sklepie...

Jesłi chodzi o czujniki które warto mieć....

-drzwiowe
-dzwiękowe w kabinie (lepsze są termiczne ale to już spory koszt i problem z rozmieszczeniem...)
-I do tego jeden rtęciowy... na wstrzasy i przechyły....

A co do opcji samego alarmu:
-podpiecie 2 syren...
-filtr przeciwprzepieciowy....
-odciecie zaplonu
-podtrzymanie napiecia przez 20s po załączeniu... (do domykania szyb i drzwi...)
-zmienną częstotliwość pilota.

Uzasadniał nie będę, powiedzmy że miałem trochę do czynienia z alarmami z obu stron... ale to już było w jakimś wątku o zabezpieczeniach...

Btw. Część sklepów ma sporą przebitkę na alarmach... widziałem już np. profesjonalne alarmy w sklepie za 1500 a w hurcie kosztuja one ~100zł (centralka)

Prosta zasada - im więcej zabezpieczeń tym lepiej... Ale z głową panowie. Złodziej jak będzie chciał coś z...bać to i tak to zrobi...
Ja szczerze mówiąc nie mogę sobie powiedzmy takich groclinków wtawić, bo wiem na bank że jak nie znikną za 2 dni, to za miesiąc...
No oczywiście wchodzi w grę parking 160zł/mc + łażenie z buta kawał drogi... Oto Polska właśnie....

Cytat:
2004-06-16 21:44:54, jarbar pisze:
No wiem ze tam dosyc niebezpiecznie - ale tyle razy tam jezdzila. I do cholery jak mozna POLONEZA obrabiac - przeciez to treba CZCIC

Bardzo mi przykro z powodu tego co się stało. A dopiero w niedzielę rozmawialiśmy o parkowaniu pod akademią i bezpieczeństwie w tamtej okolicy. Pod tym względem jest to chyba jedno z najgorszych w Gdańsku, no może oprócz jeszcze ul. Łąkowej (pamiętam jak kiedyś czekałem pod szpitalem na żonę, podeszło chyba trzech gości i grzecznie poprosili czy mógłbym przestawić samochód. Zadałem nawet pytanie po co, ale nie uzyskałem odpowiedzi i odjechałem kilka metrów.A chłopaki po prostu chcieli zaj... radio z samochodu obok i głupio było im to robić gdy stałem obok. I oczywiście to zrobili.)
Jedyne wyjście teraz to jak napisał Nomad parkować na parkingu strzeżonym albo niech twoja żona załatwi sobie pozwolenie na parkowanie na terenie akademii (chociaż kiedyś na Łąkowej rąbneli lekarzowi samochód z zamkniętego terenu szpitala).
Pozdrawiam

Wyrazy współczucia.Nomad-guzik prawda-wszędzie trzeba by było mieć parkingi strzeżone.Mi pod blokiem zostawili tablicę rejestracyjną na jednej śrubce (chcieli tablicę lub podkładkę,kto ich tam wie) i raz się do wlewu paliwa dobrali,ale teraz jest tam alarm-otwierasz wlew i wyje.Haha

Będę zakładał alarm samodzielnie, tylko poradźcie mi dobrego producenta

Mnie tylko troche zal pieniazkow - Lazik napisal ze najtanszy alarm na Kartuskiej to 350 - kupa pieniadza