Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kasia-wawa25 HF MEMBER hyundi tiburon coupe raszyn | 2007-05-03 15:16:33 Witam,mam małe pytanko:jadąc z kimś moim autkiem 80/h zwrócił mi uwage ze jak na ten silnik jezdze za wolno i powinnam bardzjej przygazowac bo mechanicy twierdzą ze można w ten sposób ,,zamulić,, silnik chcialam zapytać czy miał racje czy chciał sie szybcjej przejechac ![]() hyundai tiburon gt v6 poj.2,7 196KM z góry dziękuje za pomoc ![]() |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-05-03 18:23:29 no jeżeli jeżdzisz tak że ledwo ruszysz i włanczasz 2 a czwórke zapinasz przy 50km/h i jeżdzisz jak ostatnia sierota żułwim tempem ![]() ![]() ![]() |
![]() kasia-wawa25 HF MEMBER hyundi tiburon coupe raszyn | 2007-05-04 08:02:33 Dzięki za odpowiedz,bez przesady nie jezdze az tak ale zdarza sie ze max 80-90/h a powód w zeszłym roku mialam powazny wypadek autko skasowane Tiburonek to nowy zakup i mam jakąś blokade przed szybkoscią a ze lubie autka tylko sportowe to nie kupiłam pandy ![]() dzięki za odpowiedz pozdrawiam ![]() |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-05-05 00:23:00 nie ma opcji żeby cokolwiek się zamuliło; racjonalne poruszanie się autem polega na utrzymywaniu silnika w okolicach max momentu obrotowego; |
![]() kasia-wawa25 HF MEMBER hyundi tiburon coupe raszyn | 2007-05-05 09:56:12 no to mam 2 różne odpowiedzi, mysle ze krzywdy mu nie robie mam skrzynie tip-tronic (chyba tak sie pisze) i podobno jezdząc autoamtem nie da sie silnika skrzywdzic bo skrzynia przy odpowiednich obrotach zmienia bieg a w manualu mozesz piłować ze jeszcze Cie nie widac juz Cie slychać ![]() rok temu skasowalam kliperka (mitsubishi eclipse) tym chce sie pocieszyc... na marginesie drugie pytanko czy moze orientujecie sie przy jakim przebiegu zmienic pasek rozrządu mam 16000mil cos mi sie o uszy obilo ze przy 60000km w poniedzialek sie dowiem w serwisie ale moze tutaj ktos szybcjej powie ![]() pozdr.Kasia ![]() |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2007-05-05 19:48:21 jak masz automat to on dba by silnik był w optymalnym zakresie obrotów. Amen.
Częste i długie jazdy na niskich obrotach i wysokich biegach są bardzo niezdrowe dla silnika i jak wielu mechaników twierdzi gorsze niż odwiedzanie czerwonego pola... Tylko nie mów , ze go serwisujesz na Hynka ![]() |
![]() gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-05-06 15:01:46 ZMIEN kolege ![]() pasek powinnas wymienic od razu ??jaka masz pewnosc ze licznik nie byl krecony. tip tronic....ale z funkcja zmiany recznej , tylko do ilu mozesz go przygazowac zeby zmienial automatycznie na wyzszy bieg ??? nie ma prawa ci sie stac cos z silnikiem od wolnej jazdy... masz fajny model tiburon-coupe ![]() a na zdjeciach to chyba wogle Tuscani ![]() [ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-05-06 15:04:28 ] |
![]() kasia-wawa25 HF MEMBER hyundi tiburon coupe raszyn | 2007-05-07 08:31:59 W dokumentach mam Tiburon ,gdy go kupowałam mial dokładnie 14-miesięcy i 11000mil mysle ze przy tym wieku nie było co krecic przebieg tez mam w dokum. z odprawy co do serwisu jezdze do :Sękocin Nowy ul.Sadowa7 moze komus sie przyda adres ![]() Co do modelu jak ktos napisal ze fajny tez mi sie podoba ![]() co do przygazowania powiem szczerze ze jakos niezbyt latwo mozna wyczuc kiedy zmienia bieg jakos sprawnie to robi..a po drugie jak sie depnie gaz do konca to patrze gdzie jade bo chwila i juz nas nie ma..trudno wtedy patrzec na obroty przynajmnjej kobiecie ![]() |
![]() Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-05-13 09:49:33 Bo widzisz. Trzeba dojsc do wpracy w patrzeniu. Jedno oka patrzy na drogo a drugie robi zeza na obrotmierz ![]() jedno oko patrzy na droge a drugie w boczne lusterko czy sie zmiesci ![]() ![]() |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2007-05-16 23:38:37 Co by, nie wpadać w klopoty standardowo wymieniamy pasek rozrządu i oleje ( również w skrzyni, a tym bardziej w automatycznej ). To są pierwsze czynności, po zakupie auta ![]() Działanie skrzyni automatycznej różne jest od naszych oczekiwań, nie zawsze auto zareaguje tak, jak byśmy chcieli ... . Trrzeba się do tego przyzwyczaić i dostosować ![]() To wymaga obycia i praktyki ![]() Wszystko z czasem ![]() |
![]() kasia-wawa25 HF MEMBER hyundi tiburon coupe raszyn | 2007-06-12 07:43:59
Hej! wczoraj spojrzalam!! i przy 3000obr/mialam 120 km na liczniku ![]() |