MotoNews.pl
9 Sciaganie galki biegow (109738/26) - PT

Sciaganie galki biegow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wlasnie - odczepilem mieszek i co dalej z galka? jakies rozszerzajace pierscienie segera czy... cholera wie! pomocy

rozpilowac albo sciagnac na sile..powaga..galka zwykle ulega zniszczeniu..ale nowa kosztuje max 20zl..a po co chcesz sciagac? ta galka jest wklejana

Cytat:
2005-08-13 01:16:39, qbaj pisze:
a po co chcesz sciagac?

Kupił nową, skórzaną?

no, bez chyba nie bede jezdzil

musze powiedziec ze znalazlem jak dotad jedna jedyna galke ktora bylbym sklonny zamontowac do espero..na stronie jedrasika..jednak 120zl mnie zniecheca ale to moim zdanie mjedyna subtelna i naprawde ladna galeczka do naszego samochodu i do tego z zaznaczonym rozkladem biegow..wiadomo ze nikt tego nie uzywa ale jednak ..no podoba mi sie

Cytat:
2005-08-13 10:22:14, qbaj pisze:
jednak 120zl mnie zniecheca

"zniechęca" mało powiedziane. Za 120 zł... chyba, że ta błyszcząca rameczka wokół jest zrobiona z platyny najwyższej próby, rozkład biegów przykryty jest szafirowym szkłem, a sama gałka pokryta wężową skórą.

jedyny bajer jaki to ma to podswietlenie biegow..oczywiscie glupi i niepotrzebny gadzet..ale jest..piotrek..cena nie jest niska ale wez katalog dowolnej firmy tuningowej nie mowie o tych z syfmarketu i zobaczysz jakie sa ceny..po za tym ta galka w odroznieniu od wielu innych jest wklejana i zadna festyniarska srubka imbusowa potem nie wystaje..

no ale co..brzydka jest??

za 120 zylka to ja sobie zycie urzadze... na 3 dni

cos kombinuje bo oryginalna galka jest szpetna jak cholera.

Cytat:
2005-08-13 10:34:22, Cwikus pisze:
za 120 zylka to ja sobie zycie urzadze... na 3 dni cos kombinuje bo oryginalna galka jest szpetna jak cholera.

a wlasnie ze nie jest ..wyglada po prostu tanio..bo jest tania ale wez 50zl i pochodz po sklepach..jak znajdziesz w tej cenie ladniejsza to bedziesz miszczem

w tej klasie cenowej jedynie taka galka jak ponizej jest w miare akceptowalna..ale tylko w miare..i kosztuje okolo 40zl

po sklepach? ja wygodnis jestem. internet only.

na allegro jest pare fajnych galek. tylko trudno je wygarnac sposrod tych gownianych swiecidelek.

(piotr_ek licze na jakis medal za zjechanie swiecacych galek )

nie szukam czegos bardzo stylowego. nie bez powodu...

Cytat:
2005-08-13 10:58:08, Cwikus pisze:
po sklepach? ja wygodnis jestem. internet only. na allegro jest pare fajnych galek. tylko trudno je wygarnac sposrod tych gownianych swiecidelek.

dobra cffaniaczku to zarzuc jakis przyklad ladnej galki za rozsadna cene to moze tez dam ci medal..z kartofla moze byc??

co do zakupow w internecie..owszem..ale akurat galka to troche jak buty..naprawde warto wziac najpierw w reke a w necie to co widzisz na zdjeciach i wyglada np jak chrom..zwykle jest plastikiem..widzialem w norauto galki ktore podobaja mi sie na allegro..na zywca wygladaja tragicznie

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-08-13 11:04:19 ]

Co macie do głaki w złomiaku? Wystarczy zajrzeć do klubu nexii (czy lanosa już nie pamiętam) znajeźć opis obszycia skórą i za cenę nowej gałki + jakieś grosze na kawałek skóry + kilkadziesiąt minut/godzin macie piękną własnoręcznie obszytą gałkę. Cóż wam więcej do szczęścia potrzeba?

qbaj kazdy chyba umie sobie poszukac.

gust rzecza wzgledna wiec po co mam wklejac jakies galki skoro pewnie stwierdzisz ze sie Tobie nie podobaja.

a sek w tym ze skoro to ja kupuje galeczke to ma sie podobac mnie!

piotr_ek jakby Ci skleroza odpuscila i przypomnialbys sobie gdzie dokladnie lezakuje ten opis - bede dzwieczny jak nutka!

Ja za swoja gałeczke dałem razem z mieszkiem 60zł
i muisałem zmasakrowac stara zeby załozyc nowa metalowa teraz przymierzam sie do nakładki z mieszkiem do recznego leza juz w bagazniku i czekaja na załozenie

marcin wiec napisz mi po prostu jak zdjac stara - i czy po jej zdjeciu nie zauwazyles, ze np. mozna bylo jednak nie masakrowac

noi wiec ja tak to zrobiłem
zdiołem mieszek ochronny
wyjołem zabezpieczenie na dole takie półokrakłe trzeba podwarzyc z boku i przekrecic a nastepnie wyjac wtedy mama cały pałak zmiany biegów na wierzchu
zeszlifowałem stara gałke na szlifierce
majac jeszcze pałak na wierzchu załozyłem nowa gałke i dokreciłem srube imbusem
załozyłem pałak
załozyłem zabezpieczenie
według mnie inaczej sie nie da ale moze ktos inny z klubowiczów ma na to inny patent tak czy inaczej stara gałka ulega zniszczeniu bo jest wtopiona na pałąk

A ja tam gałkę obszywałem na zamówienie, podobnie jak wykonywałem "miecha" ... no, ale ja posypuję truskawki cukrem

Pozdrawiam - SpeedR

Ja zdjąłem gałkę siłom, to znaczy złapałem ją żabką (taką do hydrauliki) i w prawo i w lewo i zeszła. Na bokach odcisnęły się zęby z żabki i poszła do śmieci. Wajha od biegów ma na końcu coś jakby moletowanie, bez problemu można wkleić inną lub przykręcić na śrubki.

Cytat:
2005-08-13 16:03:12, Cwikus pisze:
qbaj kazdy chyba umie sobie poszukac. gust rzecza wzgledna wiec po co mam wklejac jakies galki skoro pewnie stwierdzisz ze sie Tobie nie podobaja. a sek w tym ze skoro to ja kupuje galeczke to ma sie podobac mnie! piotr_ek jakby Ci skleroza odpuscila i przypomnialbys sobie gdzie dokladnie lezakuje ten opis - bede dzwieczny jak nutka!

cwikus nie zrozumiales moich intencji..nie chcialem zebys wklejal jakies linki czy fotki celem ich "obsmiania"..po prostu od czasu do czasu przegladam oferte galek dosc wnikliwie i jakos nie znalazlem nic co przypadloby mi do gustu..liczylem po prostu na to ze byc moze przeoczam cos wartego uwagi a co ty np zauwazyles i podzielisz sie wynikiem swoich "polowan"

no to dam popis dla piotr_ka albo raczej pole do popisu.

ja lubie rozne ozdobne klimaty uznawane przez niektorych za wiesniackie, wiec uwaga

qbaj sorry jestem przewrazliwiony na naskoki na mnie ostatnimi czasy

plomienie

troche dziwna

oplowska skora normalna

malutka

nie mowie ze kazda z nich bym kupil. bo nie kazdej odpowiada mi kolor/ksztalt/wykonanie.

ale na allegro jest wiele _ciekawych_ galek.