| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-05-25 21:20:44 A swieci ci ta kontrolka po przekreceniu zaplonu( moze ktos zaroweczke wyciagnal)??
Moze masz jakis emulator sondy wsadzony i na okraglo podaje do ecu srednie parametry. |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-05-26 19:19:33 masz sonde podgrzewanai czy masz lpg?? |
airvolf HF MEMBER hyundai accent Reda | 2007-05-26 20:26:21 zwykłą sonde |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-05-27 11:12:27 sadze ze jak pojezdzisz troszke dluzej z odpieta sonda to pojawi sie blad. Ja w swojej sonacie (nie mam lambdy) i gdy wlozylem ecu od galanta to blad pojawial mi sie bardzo rzadko i w dlugich odstepach czasu.
A warto sprawdzic czy sonda dziala prawidlowo. Sprawdz tez czy nie masz emulatora lambdy(jesli masz LPG) |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-05-28 00:06:37 W miescie jak mocniej przycisne pony 1,5 to mi zje bez problemów do 12 litrów - Twój silnik mimowszytsko jest ciut słabawy wiec tymbardziej przy ciezkiej nodze mzoe wiecej papusiać - wiec nie ma sie czym przejmować.
Rozumiem ze mówimy o LPG ?? Pozdrawiam. Misio |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-05-28 00:15:41
Ciekawa teoria
Zrob dla odmiany tankowanie jezdzac w miare normalnie
Mozna teoryzowac ze to upaly, samochod sie szybko meczy i poci a tak na powaznie temperatura w komorze silnika moze dochodzic do hu hu... wiec tym samym mieszanka gorsza co oczywiscie tez wplywa na spalanie, pytanie tylko w jakim stopniu.
Jesli chodzi o mojego Accenta, 1.5 to ostatnio przejechalem tez kila kilometrow mniej, moze kwestia drozszej benzyny. |