MotoNews.pl

Tłumik koncowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Wczoraj odpadł mi zupełnie tłumik( cała końcówka wydechu) i teraz zastanawiam sie czy nie kupić tłumika sportowego żeby samochód wydawał przyjemny dźwięk. W tym temacie jestem zielony wiec może ktoś mi podpowie ile mógłby kosztować dość dobry i nie za głośny tłumik końcowy. Od razu podajcie jakieś modele/nazwy

dedykowany remus około 800-900zł

a coś tańszego do 400 zł cos w miarę dobrego będzie czy nie opłaca sie w to bawić za taka kwotę ?

Uniwersalny montażowy znacznie mniej. Musisz poprzeglądać sobie stronki producentów, sprzedających. Podawanie modeli nie ma sensu jak nie wiadomo jaki Kształt Ci się spodoba, głośność etc.

Ja mam Ulterka 80mm i jestem zadowolony, ja brałem uniwersalny ale dedykowane też są, troche droższe.

ulter 400-500 dedykowanu
około 300 za uniwersalny.

Dokładnie Ja za swojego z montażem dałem jakieś 320 Mruczy całkiem całkiem i wygląd też OK

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-05-28 19:30:36 ]

Poszukaj jakiegoś Ulterka i będzie gites.

nie chcę głośnego, kształt to okrągły

czy lepiej wydac trochę więcej pieniędzy i kopic dedykowany czy uniwersalny ?
jakies firmy podajce na które patrzeć bo wiadomo ze czesc robi dobry sprzet a czesc gówniaczy

ja mam remusika do sprzedania
zdjęcia w profilu

[ wiadomość edytowana przez: cinus dnia 2007-05-28 19:31:53 ]

ok to będę szukał ulterka

cinus a tan remus to uzywany co ?

edit: masz 2 koncówki a ja szukam z jedna

[ wiadomość edytowana przez: michal1987 dnia 2007-05-28 19:34:49 ]

tak używany

WM SPORT
ja mam taki u siebie bardzo fajny delikatny i nie męczący dzwiek gdy jedziesz z wkladką, bez niej juz duzo glosniej

[ wiadomość edytowana przez: RysiekLBN dnia 2007-05-28 19:43:41 ]

najlepszy tlumik koncowy to ......... sama koncowka wydechu

Ja mam dedykowanego ulterka 100mm - foto w profilu. 2 lata temu dałem za niego coś koło 420,-. Kupowałem prosto od producenta. Tłumik jest w miarę cichy a na niskich obrotach przy dodaniu gazu daje fajny pomruk . Kupując tłumik dedykowany masz praktycznie 100% gwarancję dźwięku, że będzie pomruk przyjemny dla ucha i nie natarczywy

dzieki wszystkim za odpowiedzi

co myslicie o czyms takim tłumik

mysle ze srednica 80mm wystarczy bo nie chcem zeby był bardzo głosny

Ja mam taki, tzn. prawie bo uniwersala, ale końsówka jest identyczna, jest OK. Zaraz podesle fotke
FOTO1
FOTO2

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-05-28 19:59:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-05-28 20:01:32 ]

Cytat:
2007-05-28 19:46:52, michal1987 pisze:
dzieki wszystkim za odpowiedzi co myslicie o czyms takim tłumik mysle ze srednica 80mm wystarczy bo nie chcem zeby był bardzo głosny

Myślę że jeśli tylko Ci się podoba to będziesz zadowolony.

Cytat:
2007-05-28 19:31:23, michal1987 pisze:
nie chcę głośnego, kształt to okrągły czy lepiej wydac trochę więcej pieniędzy i kopic dedykowany czy uniwersalny ? jakies firmy podajce na które patrzeć bo wiadomo ze czesc robi dobry sprzet a czesc gówniaczy

Nie chcesz głośnego, to kup zwykły zamiennik i wstaw ładną końcówkę...

Cytat:
Nie chcesz głośnego, to kup zwykły zamiennik i wstaw ładną końcówkę...

ja też myślałem nad takim rozwiązaniem, ale...
1. bardzo cięzko było znaleźć odpowiednio grubą i długą końcówke
2. jak juz znalazłem jedną to chciałem ją wspawać do puchyb no ale niestety szerokośc tłumika mi na to nie pozwoliła, koćcówka wystawała ponad puszke i dmuchałoby za tłumik
Zaryzykowałem Ultera i jestem zadowolony. ładne brzemienie, wcale nie uciążliwe nawet na dalekich trasach. Pozdro