Raz gasnie...raz swieci dioda od hamulca recznego:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! czy zdarzyło wam sie kiedy ze w czasie jazdy zaswiecała sie i gasła diodia od hamulca recznego?? bo od 2 dni zauwazyłem taki defekt w moim autku jak myslicie co z tym zrobic?? czy to ktoras szczeka nie odbija?? ( nie sadze bo nawet na najmnijeszym pochyleniu auto jedzie) wiec co to moze byc?? czujnik?

dolej płynu do zbiorniczka to przestanie się zapalać

zbiorniczek do płynu do hamulca recznego jest ten sam co do zwykłego??

ostatnio tez zaczela mi sie zaswiecac i gasnac - generalnie zaswieca sie kiedy jest malo plynu w zbiorniczku.
zaczalem sie zastanawiac dlaczego tego plynu brakuje- powodem byl przerdzewialy przewod i maly wyciek (przejscie przewodu z pod maski do nadkola).

malo tego - tydzien temu zatrzymalem sie w miescie pod apteka i zauwazylem 2 chlopaczkow z podniesiona maska - z tej racji ze logo samochodu bylo mi znane zagadalem do nich i okazalo sie ze w tym identycznym miejscu przewodzik przerdzewial i chlopakowi wpadaal pedal hamulca w podloge

dzieki wielkie jutro sprawdze ten zbiorniczekbapisze co i jak

Cytat:
2007-05-28 22:02:08, pawelts pisze:
zbiorniczek do płynu do hamulca recznego jest ten sam co do zwykłego??

reczny jest na linke,natomiast czujnik poziomu plynu w zasadniczym dzieli kontrolke z recznym,wiec jego zbyt maly poziom tez powoduje jej zaswiecenie.

sprawdziłem zbiorniczek......płyn jest, czego suzkac dalej??

a przypadkiem czujnika zuzycia okladzin nie masz?tez przy koncu okladzin najpierw sporadycznie zaswieca sie .

Nie wystarczy,że płyn jest - nie może go być za mało !.
Jego poziom powinien się mieścić pomiędzy "cechami" - MINIMUM - MAXIMUM, ale z praktyki wiem, że w powinien sięgać MAXIMUM - inaczej może się świecić kontrolka. Jeśli masz mniej - dolej.

no ewidentanie widziałem ze jest pomiedzy ale okej doleje do maxa, a czy to mozliwe zeby dawało mi znac ze trzeba klocki wymienic? dodam ze autko jest z 95 r