Pytanie o głośniki na tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chcę wstawić na tylką półkę głośniki w omedze B. widzę że jest miejsce specjalnie wyzanczone czyli w blasze są wycięte koła, jednak co zrobić z obiciem nad blachą? czy wycinać czy po prostu założyc bez wycinania?

Na początek proponuje uzyć wyszukiwarki i wpisać: "głośniki"
A oto efekty mojej jakże ciężkiej i stresującej pracy:

Głośniki na tylnej półce

Ale nadal się nie dowiedziałem czy można wsadzić głosniki bez wycinannia dziur w tapicerce tam gdzie roleta?

Zawsze można wyciąć dziury w tylnej szybie.

Witam szanownych zebranych.

Czy ktos moze mi powiedziec gdzie znajduje sie kostka do podlaczenia kabli glosnikow montowanych w tylnej polce omy sedan?

Nie moge ich znalezc, sa pod progiem, pod kanapa? Czy ktos moze mi pomoc?

Pozdrawiam

a może poszli do lasu ?

zobacz w bagażniku, za kołem zapasowym montowany jest procesor dźwięku - jeśli do niego nie ma wiązki to i do głośników zapewne nie będziesz mieć. Wiązka audio z przedziału pasażerskiego do bagażnika powinna wchodzić prawą stroną po podłodze.

Chyba rzeczywiście poszli do lasu.

Szukam procesora dźwięku i też go nie ma. Na jednym forum czytam, że jest w schowku po prawej stronie bagażnika, brak, następnie czytam, że na lewym błotniku za zapasem, również go tam nie ma, a patrząc w schemat elektryczny procesor musi być!.

Czy ktoś wie gdzie on jest? Głośniki podłącza się bezpośrednio od niego.

Wczoraj rozebrałem prawy próg i nie ma tam żadnych końcówek kabli.

Pomocy.

Możliweże nie masz instalacji na tył i już. W wielu omegach nawet w wersjach CD nie było takiej instalacji, nie było tez procesora dźwięku, zmieniarki CD, czy wzmacniacza ani głosników BOSE.
Podstawową, była instalacja z parami głośników na przednie drzwi i tylne.
Więc jesli chcesz mieć głośniki w tylnej półce to zwyczajnie je tam zamontuj i pociągnij sobie kable od źródła. Możesz zainstalowac sobie tam dwa woofery. Efekt będzie z pewnością ciekawy a nie pozbędziesz się miejsca w bagażniku wstawiając tam pudło z subwooferem. W każdym razie nie spodziewaj się super efektu.
Zacznij od zmiany oryginalnej instalacji, wywal seryjne głośniki i powstawiaj coś sensownego, nie musi być drogie.
POzdrawiam

na głownym był temat naglosnienie do omegi. Pare osob poleciło razem ze mna bose kompletne. Ja sam montowałem bose do Siebie. Zagadaj z mariosem pare wskazowek odemnie i bedziesz miał wszystkie głosniki z bose i odrazu głosniki w tylnej połce wzmiaczniacz z procesorem dzwieku i oczywiscie nowa wiazke kompletna ze wszystkimi kostkami.