Amor KW kaput i co teraz???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanie do mających zawiecho gwintowane
padł mi jeden amortyzator w zawieszeniu gwintowanym KW i nie wiem co zrobic czy dawac do regeneracji bo słyszałem ze jest taka opcja

czy ktos juz to robił, gdzie to mozna zrobic ,jaka cena, i czy sie opłaca regenerować ?

a moze ktos wie gdzie mozna kupić sprężyny mocno obnizające auto tak z -70 lub -80

czekam na podpowiedzi pozdrawiam

We wrocławiu koleś robi, robi to dobrze i solidnie.
Wychodzi maksymalnie do 180zł/szt.

I pewnie dobrze byłby zrobić parę na oś.

Z tym się zgodze Wojo, kiedys adamj3000 zrobił jeden z tyłu i po paru miechach wywaliło mu drugi z tyłu, także jak robic to odrazu dwa na raz

Grze prrzejezdzałem wczoraj przez Wrocka bo byłem w Lubaniu szkoda ze nie wiedziałem masz moze jakis kontakt do tej firmy?? robiłes moze to kiedys czy znasz kogos kto robił bo nie wiem czy jest sens robienia regeneracji czy szukac dobrze obniżające springi - ty masz na gwincie czy na sprezynach??

Wojo w Krakowie jestem często gęsto i mam blisko ok 70 km nie znasz w krakowie takiej firmy?? Cos słyszałem ze tez podobno cos takiego robią.

Wy macie na springach czy na gwincie??
aha i jak bede robił to na pewno cały komplet zeby mieć spokój
wiecie gdzie mozna kupic same springi??

dzwoniłem do gościa w katowicach-kontakt od Likeda i za regeneracje zwykłego 140 zł za sztuke

Nie znam w Krk żadnego porządnego warsztatu który by to robił. Znajomy Bilsteina wysyłał gdzieś do Wawy.

znalazłem w krakowie cos takiego
tutaj

w krakowie na Jana Pawłą zdaje sie jest jakas firma. koło servisu mercedesa, albo to jeszcze mogilska jest?

Cytat:
2007-06-04 12:06:44, RemikGT pisze:
dzwoniłem do gościa w katowicach-kontakt od Likeda i za regeneracje zwykłego 140 zł za sztuke

moze chodzi o ten serwis
Poprawiony link
slyszalem juz od paru gosci ze robia solidnie no i w miare tanio

dzwonilem do tych katowic koles powiedzial 140 zł za sztukę a gwarancji daje 3miesiące - więc troche mało:/

ogólnie mówi ze robi sie ok 20-30 tys km na takim zregenerowanym amorze

Szafa mogłbys podac namiar to tych Twoich znajomych lub zapytac czy to jest opłacalne ile pojezdzili na takim regenerowanym amorku??

Cytat:
2007-06-04 10:36:16, mroczeq pisze:
Grze prrzejezdzałem wczoraj przez Wrocka bo byłem w Lubaniu szkoda ze nie wiedziałem masz moze jakis kontakt do tej firmy?? robiłes moze to kiedys czy znasz kogos kto robił bo nie wiem czy jest sens robienia regeneracji czy szukac dobrze obniżające springi - ty masz na gwincie czy na sprezynach?? Wojo w Krakowie jestem często gęsto i mam blisko ok 70 km nie znasz w krakowie takiej firmy?? Cos słyszałem ze tez podobno cos takiego robią. Wy macie na springach czy na gwincie?? aha i jak bede robił to na pewno cały komplet zeby mieć spokój wiecie gdzie mozna kupic same springi??

Namiarów nie mam, zapytaj Adamj3000 to ona wlasnie regenerował swój gwint...
Ja mam gwint u siebie.
Jakbys jednak rezygnował z gewinde to ja chętnie kupie w takim stanie jakim masz...

Grzee jak bede sprzedawał gwinta to na pewno ci dam znac
dzieki za podpowiedzi

Możesz po prostu zakupić nowe amorki KW do Twojego kompletu. Cena pewnikiem z 500 pln za sztukę (nówka).

Krisso gdzie takowe zakupić??

Na przykład TU

W dziale kontakt są telefony. Dzwoń i pytaj.

dzieki Krisso