MotoNews.pl

Pony szarpanie po zmianie silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam właśnie zmieniłem silnik w moim poniaczku. Po zmianie zaobserwowałem ze moj poniaczek zaczal szarpac przy dodawaniu gazu i spada z obrotow na luzie(obrotu spadaja i rosną). Chciałbym się spytać co moze byc przyczyna. Dodam że silnik to 1,5 na full opcji. A i bym zapomniał nowy silnik jest od Lantry wszystko wygląda podobnie. Proszę o pomoc

prawdopodobnie wypadają zapłony --> patrz aparat zapłonowy; być może zawory też nie są wyregulowane; napisz coś więcej o tym silniku, co wymieniłeś, co sprawdziłeś?

Wymieniłem cały silnik oprócz kolektora bo w tym od Lantry nie było i aparatu zapłonowego(moze zle ustawiłem) Swiece nowki bo kupywałem niedawno do starego. Jedno co zauwazlem to to ze przewod na 4świecy ma przebicie. A i komputer mi sie zaświeca "Check Engine" po jakis 6-10min jazdy. Silnik ładniej pracuje ale szarpie a i bym zapomniał jakisz przewód masowy mi został i nie wiem od czego. Czy to tez moze byc przyczynko??

[ wiadomość edytowana przez: ponylomza dnia 2007-06-28 11:11:20 ]

Ludzie pomozcie bo sobie nie poradze z tym złomem.

I jeszcze jedno ostatnia odpowiedz bo sie go chyba pozbede czy to moze byc wina SONDY LAMDA bo jak ja rozlanczam nic sie nie dzieje