Coś mi puka i stuka a nie wiem co

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MK7 1.8 TD 95 r Kombi - jak jadę po bruku czy delikatnych nierównościach co coś tak jak by w zawieseniu gruchało - taki dziwny odgłos. Kumpel mechanik stwierdził że końcówki lub gumy - a on się zna więc jestem tego pewien. pojechaliśmy na stację diagnostyczną (dla pewnośi). po sprawdzeniu zawieszenia wszystko jest ok - w szoku byłem że tak jest i faktycznie kumpel wlazł pod auto i nic nie stwierdzili więc o co tu chodzi. Jedyny mankament to delikatny luz szczęk od hebla więc klocki wymieniłem i nadal taki luz. Czy możliwe żeby to aż tak latało żebym w aucie przy zamkniętych oknach słyszał.

Miał ktoś podobne przypadki ze swoim autkiem

Cytat:
2007-06-04 14:51:07, invader pisze:
MK7 1.8 TD 95 r Kombi - jak jadę po bruku czy delikatnych nierównościach co coś tak jak by w zawieseniu gruchało - taki dziwny odgłos. Kumpel mechanik stwierdził że końcówki lub gumy - a on się zna więc jestem tego pewien. pojechaliśmy na stację diagnostyczną (dla pewnośi). po sprawdzeniu zawieszenia wszystko jest ok - w szoku byłem że tak jest i faktycznie kumpel wlazł pod auto i nic nie stwierdzili więc o co tu chodzi. Jedyny mankament to delikatny luz szczęk od hebla więc klocki wymieniłem i nadal taki luz. Czy możliwe żeby to aż tak latało żebym w aucie przy zamkniętych oknach słyszał. Miał ktoś podobne przypadki ze swoim autkiem

a z tyłu czy z przodu? a kiedy wymieniałeś klocki hamulcowe? może założyłeś te bez blaszek?

Dokładnie. Ważne czy z przodu czy z tyłu hałasuje. Co do klocków to nawet te oryginalne Motorcrafta, z blaszkami, potrafią na dołku stuknąć.