OC, AC - Link 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie i Panie
Dzisiaj zadzwonilem do link4 i za ubezpieczenie mojego autka chcieli OC - 637 zł, OC+AC - 1450 zł
Dodam jeszcze:
Espero 1.8 cd
rok prod. 1999

Pytali jeszcze:
data urodzenia - 1976
od kiedy mam prawo jazdy - 1994
poprzedni ubezpieczyciel - PZU
zniżki z PZU -50%
Zabezpieczenia - immopbilizer
kolizje - jedna
inny uzytkownik pojazdu - moj ojciec (pytanie konsultanta - starszy czy młodszy ode mnie )
miejsce zamieszkania Szczecin
wyksztalcenie - wyższe
zawód -
stan cywilny -

Co sądzicie o tej cenie? Mi sie wydaje ze to tanio?

pozdr. RS

W TU ALLIANZ Polska S A skladka pod. OC 914zl za ESPERO 1.8 Przy max znizkach place 329 zl za rok pozdraw ZET

A ja wlasnie zalatwilem u nich ubezpieczenie OC samochodu mojego dziadka : polonez 1,6 GLI czy jakos tak
W Warcie pBaciB 850 zB a w Link 4 zaplaci 400 !!!!! wg. mnie bajer, a sprawdzalem ich na stronach PUNU i maja zezwolenie itp wiec nie jest to firma "krzak"

w zesłym roku zapłaciłem w PZU AC + OC (tylko nie zemdlejcie) 1483zł za OC i 862zł za AC i 47zł za NW. reasumując to jest 2392zł troche dużo no nie ale na pocieszenie powiem że 2 lata temu miałem prawie 3000zł za to samo.. teraz mocno sie zastanawiam nad zmianą ubezpieczyciela bo w tym roku korzystalem z AC wiec kwota bedzie znowy wyższa ale zato znika mi +30% za wiek tak czy siak musze poszukać coś u konkrencji.!!!!

mi kolega wyliczył pakiet AC+OC+zielona karta na 1250 PLN - espero1.8 1999 rok, Warszawa
to chyba niezła cena
Acha, ten kolega jest brokerem i poleca pizetju.

A jest jakaś firma, która daje pakiety powyżej wieku 5 lat auta ?

Nikt nie pisze o sumie ubezpieczenia-rocznik 1999 za 14tys. czy 19tys zł.Jest to podstawowy składnik cenotwórczy.Prosze o doprecyzowanie.

Witam, ja mam ubezpieczenie w Nordea dawniej Energoasekuracja, Espero 2.0, 1997 prawo jazdy od 10 lat zniżki za OC 60%, AC na razie jeszcze bez zniżek suma ubezpieczenia coś około 15.000 zł, bez stłuczek i bez NW zapłaciłem za OC+AC 1110 zł (jednorazowa składka).

Espero '99, 1.8 ubezpieczany w 2002r.
Tzw pakiet czyli OC+AC+NW w WARTA
(przyznałem się lojalnie do stłuczki co pdniosło koszty
o 20%) i zapłaciłem ok. 1200zł
Czyli jeśli ktoś nie miał kolizji to 1000zł
Chyba oferta korzystna ? Dotyczy jednak "młodych" aut.

Pozdrawiam wmq@magma-net.pl

Panowie! Za ostatnią polisę –full pakiet AUTO:AC+OC+MIESZKANIE! zapłaciłem w Hestii 1400zl na rok !–to chyba zupełnie niezła cena patrząc na inne stawki ? A co do 44444444......itd.4- ciekawe jak odbywa się tam ewent. /ODPUKAĆ!/ „likwidacja” szkody-trzeba jechać do W-wy albo Oni przyjadą do K-wic ? NIGDZIE nie widziałem ich lokalu!- osobiście nie jestem przekonany......

Cytat:
2003-01-21 09:34:38, bogdan1 pisze:
Panowie! Za ostatnią polisę –full pakiet AUTO:AC+OC+MIESZKANIE! zapłaciłem w Hestii 1400zl na rok !–to chyba zupełnie niezła cena patrząc na inne stawki ? A co do 44444444......itd.4- ciekawe jak odbywa się tam ewent. /ODPUKAĆ!/ „likwidacja” szkody-trzeba jechać do W-wy albo Oni przyjadą do K-wic ? NIGDZIE nie widziałem ich lokalu!- osobiście nie jestem przekonany......

Zapewne krążą przedstawiciele likwidatorzy po Polsce.

taaaaa...krążą...na miotłach żeby było szybciej..... A nie widać ich teraz dlatego, że za zimno Niech tam 44 zostanie u Mickiewicza, ja zostanę przy bardziej znanym TU..

Cytat:
2003-01-21 19:02:44, bogdan1 pisze:
taaaaa...krążą...na miotłach żeby było szybciej..... A nie widać ich teraz dlatego, że za zimno Niech tam 44 zostanie u Mickiewicza, ja zostanę przy bardziej znanym TU..

Na miotłe trzeba mieć pozwolenie, krążą na rowerach...wiesz niższe koszty...

Ale reklam się namnożyło...

Cytat:
A co do 44444444......itd.4- ciekawe jak odbywa się tam ewent. /ODPUKAĆ!/ ?likwidacja? szkody-trzeba jechać do W-wy albo Oni przyjadą do K-wic ? NIGDZIE nie widziałem ich lokalu!- osobiście nie jestem przekonany......

Do polisy LINK4 dołączona jest lista warsztatów w których dokonywana jest powypadkowa naprawa samochodu.

Jeszcze parę uwag na temat AC w Link4:
1. Brak odpowiedzialności za auto pozostawione w komisie (Warta np. odpowiada w tym wypadku).
2. Ubezpieczenie jest ważne tylko na Polskę i Europę (bez byłego ZSRR). Inne towarzystwa ubezpieczają jeszcze np. na Maroko, Tunezję, Izrael, Iran itp.
3. UWAGA na potrącenia w szkodzie:
- o 30%, jeśli kierujący przekroczył prędkość o 30 km/h
- naruszył zakaz wyprzedzania lub przekroczył linię ciągłą
- nie zastosował się do znaku "stop" lu zakazu wjazdu
- wymusił pierwszństwo
- w czasie jazdy rozmawiał przez telefon bez zestawu głośnomówiącego
3. Brak odpowiedzialności za kradzież pojazdu gdy w samochodzie pozostawiono kluczyki lub dowód rejestracyjny - niezależnie na jaką odległość oddalił się kierujący
4. Wyłączenie odpowiedzialności za szkodę nie przekraczającą dwukrotnego najniższego wynagrodzenia (tzw. franszyzna integralna)

Trochę przynudziłem, ale to tak dla uściślenia sprawy, gdyby komuś przyszło do głowy ubezpieczać się w Link4 ...

ktory to anonymous jest ze Szczecina i sie nie chwali?

To kicha to Link 4...

Cytat:
ktory to anonymous jest ze Szczecina i sie nie chwali?

Post o szybach

bo jak dotad tylko ja reprezentuje misto portowe Szczecin...to sie kcialem dowiedziec ktos ty:)

Cytat:
bo jak dotad tylko ja reprezentuje misto portowe Szczecin...to sie kcialem dowiedziec ktos ty:)

Adres IP jest złą metodą. W Szczecinie jest końcówka Polpaka.
Jestem z Kołobrzegu, ale to bardzo blisko (90 minut jazdy).

Nio mi wyliczyli 1600zł za całość AC + OC .. wiecie co myślałem że będą tańsi... niema co zostaje chyba w PZU niedużo drożej a napewno znacznie lepiej jeżeli chodzi o wypłaty i zawsze jest kogo opier....... jak sie ociagaja .... a w takim LINK4 to niema kogo bo niemają oddziałów....