Cieknący simmering?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam Omegę 2.0 16V z 1998 r.
Zauważyłem wczoraj w okolicach skrzyni biegów zacieki oleju silnikowego (nie od ASB). Po wjechaniu na kanał stwierdziłem, ze to simmering przepuszcza ten olej. W związku z tym mam pytanie: Czy da się jeździć z tym przez miesiąc jeszcze (krótkie trasy miejskie) czy trzeba natychmiast wymienić ten simmering czy czy jak mu tam (olej wycieka na łączeniu skrzyni z silnikiem). dodam, że nie mam kłopotów z jazdą, ani z kulturą pracy skrzyni.
Czy moje spostrzeżenia są słuszne czy problem leży gdzie indziej? Oraz jaki koszt może być naprawy tego?
Pozdrawiam

Miałem to samo, szkoda chodników i jezdni z kostki - leje sie strasznie, naprawę robiłem w ASO, ale ile mnie to kosztowało nie pamiętam. Koszt simeringu to chyba ok. 120zł.

Dzięki za szybką odpowiedź
Ja w ASO nie chcę robić. Będę robił w innej stacji, ale również o wysokich standardach serwisu. Nie wiecie jaki koszt robocizny jest? Bo mniemam, że trzeba tę skrzynię odłączyć, wyjąć i wtedy wymieniać ten simmering. Sorki, że pytam na forum, ale jestem w robocie, a jechać do serwisu żeby się spytać to nie ma sensu. Dzwoniłem do kilku warsztatów to nie chcą powiedzieć bo zawsze taka gadka "trzeba podjechać, my obejrzymy i wtedy powiemy..."

Ten simering to jest uszczelniacz tylny wału korbowego, koszt robocizny w ASO chyba ok. 200-300 zł z silnikiem V6. Zadzwoń do ASO bez problemu CI powiedzą.

pytałem w aso 500 + simering

Trzeba zrzucic skrzynie wszystko co pod nia i kolo zamachowe
Nie bawimy sie w podrobki siemmeringow
bo bedziemy sie jeszcze raz bawic w mechanika
Tylko GM
Ja rrobilem sam wiec kosztu nie znam
ale robic jest co
Diagnoza co do obiawow jak najbardziej OK
Pozdrawiam