Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-09-08 21:36:53 odpowiedź na to pytanie znjaduje się w archiwum forum LOB |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2005-09-08 22:54:58 koleżka miał pme B z TDS i wiem od niego ze do tego rozrządu jest potrzebny prawdziwy kozaczek.i on i ja grzebiemy przy autachale tam nie wsadzaliśmy paluszków .znam wielu mechaników ale tylko dwóch z nich na prawde kuma co i jak w tym temacie z czego jeden pracuje w serwisie BMW |
![]() gorylek Omega B Caravan 2.5TD sosnowiec | 2005-09-10 19:52:03 heh..no jeszcze nie...ale ma 210tysiakow..i niewiem czy powinienem sie zaczac tym zamartwiac.. a jak wasze opinie w tym temacie..?? |
![]() dreammaker opel omega B caravan Poznan | 2007-05-28 09:21:24 210tys. i rozrząd ![]() |
![]() Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2007-05-28 10:20:16 Pisałem już kiedyś o tym parokrotnie.
Żeby wymieniać łańcuchy, żebatki, napinacz, ślizgi, uszczelki trzeba mieć pewność, że nadają się już do wymiany. Jest to tzw badanie rozciągnięcia łańcucha, które ocenić może tylko fachowiec. Koszt tego jest nieciekawy, bo nikt rozsądny nie zdejmuje głowicę do planowania, bez sprawdzenia uszczelniaczy, zaworów, itd. W sumie sam, kompletny rozrząd (~1100) + dodatkowe zabawy związne z głowicą, uszczelki i robocizna, to min. 2500 zł. No a jak któś się pokusi o sprawdzenie pompy... ![]() Koszty są duże ale w nowych dieslach C.R.H.S.D.T.I (i ch... wie co jeszcze) jak coś walnie, to tyle kosztuje otwarcie maski i uśmiech pompiarza. Jeżeli łańcuchy są w dobrym stanie (przede wszystkim nie dzwonią) - ich naciąg mieści się w normie, wtedy przy > 200 tyś km wystarczy tylko korekta ustawienia wałka rozrządu i początku tłoczenia. W automace łańcuchy nie mają tak zmiennych obciążeń jak w manualu i wytrzymują b. duże przebiegi (silniki również). |
![]() magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-05-29 08:24:42 Beny ty to dopiero fachura jesteś.. ![]() pozdro Michał |
![]() Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2007-05-30 11:02:24 Słuchowo można zbadać ale taki test jest na poziomie "omamu słuchowego" w zależności od kultury pracy tego silnika ![]() Jak wspominałem, trzeba skorzystać z wiedzy mechanika - zdjąć pokrywę zaworów, zbadać napięcie ślizgu-łańcucha, nadążnośc łańcucha na kole zębatym rozrządu... Do takiego testu trzeba kupić (w razie czego) uszczelkę pod dekiel zaworów. Ja miałem wyrobiony napinacz łańcuchów, przy odpalaniu na zimnym bujało nim lekko przez 2, może 3 sek. Na ciepłym, jak olej dawał odpowiednie ciśnienie na cylinderki napinacza - tego objawu nie było. |
![]() magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-05-30 12:09:20 witam
Mi na zimnym nie telepie silnika ale za to czasem odczówam jakby przez pierwsze 3 sek. były przerwy w zapłonie, jakby na ćwierć sekundy chciał zgasnąć tak cyknie ze dwa, trzy razy ale chodzi zawsze. Objawia się to nie zawsze i dzieje się tak przez chwile zaraz po odpaaleniu na zimnym, dosłownie w ciągu 3 pierwszych sekund przerwie raz może dwa (takie chwilowe przerwy, ułamek sek.) Wydaje mi się że to wina nastawnika pompy wtryskowej ale nie jestem pewien.. |
![]() czerski opel omega cd krasnogliny | 2007-05-30 19:53:45 a mnie ciężko pali i na zimnym i ciepłym czy to może być też wina łańcucha że jest trochę przestawiony początek tłoczenia pompy |
![]() Piotras81 Omega B 2,5 TD Nowy Tomyśl | 2007-05-30 23:38:17 Czerski a moze to wina świec zarowych? Ja w moim wymieniłem świeczki i gorzej pali tylko na ciepłym, a na zimnym na dotyk. A świeczki mialem w stanie śmierci klinicznej, ledwo odpalał. |
![]() czerski opel omega cd krasnogliny | 2007-06-01 16:08:38 świece wymieniałem i sprawdzałem ciśnienie na cilindrach wszędzie powyżej 26 atmosfer tylko na 6 jakoś dziwnie bo 30 atmosfer |
Trance_Matthew Omega B 2.5TD Kraków | 2010-09-04 20:40:47 Witam, kiedyś cierpiałem na nadmiar czasu. Znalazłem sobie fajny i bardzo dokładny opis jak wymienić rozrząd. Opis jest cały czas na forum bmwe autorstwa niejakiego Roberta.
Przeczytałem sobie pare razy czekając na: rozrząd 2.5 TD Do dyspozycji miałem garaż i kanał więc postanowiłem odkręcić pierwszą śrubkę. Nie będę kopiował czyjejś pracy i wypocin na 4strony A4 dlatego zainteresowane osoby muszą użyć googlarki a znajdą co chcą ![]() ![]() Wymianę przeprowadziłem sam, koszt to 1400 za kompletny rozrząd do tego oringi pompy vacum, przewodu wodnego, uszczelka pokrywy zaworów i termostat. Całość zamknęła sie w kwocie 1550 i paru piwkach po pracy ![]() ![]() |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2010-09-04 23:01:37
Po pierwsze sprawdź akumulator, rozrusznik i pompę. Dopiero później myśl o rozrządzie. Pozdrawiam Nelson |
![]() MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2010-09-04 23:26:16 Nelson,
myślisz,że w ciągu 3 lat sobie z tym nie poradził ![]() ![]() ![]() |