Klimatyzacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio dowiedziałem się o zestawach uniwersalnych klimatyzacji do montażu w każdym wozie... Czy możecie mi powiedzieć z czym to się je? I ile kosztuje? I czy to ma sens? I gdzie to można kupić?

oglnie wiem ze jest to drogawa impreza, ale szczegolow nie znam..

mnie sie kiedyś obiło, że koszt uniwersalnej klimy to ok 7 tyś, ale to było dawno. Napewno też zależy to od auta.

A nie lepiej kupić używana np.od matiza?

Nie wiem czy założenie klimatyzacji się kalkuluje,np w polonezie z włączoną klimatyzacją o wyprzedzaniu można w sumie zapomnieć niestety.

podobno w niektórych Argentach była klima , poszukaj takiej - najlepiej dwuch - drugiej dla mnie - i poprzekładać , przejrzeć i będzie super chłodno w autku , a 50 stopni w korkach nawet wiencej .

Ja widziałem kiedyś 131 Mirafiori z klimą

J bede kombinowal coś z klimą ale to narazie takjemnica, jak wyjdzie to opublikuje

Ja miałem poldka 1988r. prosto z fabryki i sie pytali czy sobie zycze klime , tzn, mój tatus czy sobie zyczy bo ja wtedy miałem 5 latek . ale pamietam to, Poldek był upowany z lini na export.

Szukam Argenty - podobno ktoś znajomy zooczył taką i chce kupić, rozebrać i włożyć silnik 2.0 do DF-a (ktoś z klubu )...

Cytat:
rozebrać i włożyć silnik 2.0 do DF-a (ktoś z klubu )...

ech.. to tylko takie plany, a tu zaraz szum się robi...

Oj Czeczun!!! - bez naszej wiedzy 2.0 do DFa kombinujesz? - nieładnie!

... ja wiedziałem, że tak będzie ...

powiedziałem kiedyś, że chciałbym tak zrobić gdybym miał kasiorkę a tu Quattro zaszalał i napomknął na forum. Musiałbym mieć od ciula kasy, żeby takiego manewra przeprowadzić.
koleś mówił, że argenta poszłaby w całości z gazem łącznie za jakieś 2 - 2,5 tysiąca złotych.
inna sprawa o jakiej mnie poinformował, to to, że jakiś czas wcześniej puścił silnik 2.0 ze skrzynią biegów, wałem no i papierami za 450 zeta (!!!)

Z mojej strony to był żart - i nie masz co się przejmować
Sam czekam na jakąś super okazję - może się trafi.

A do silników to mam podobne szczęście jak Ty - zawsze mi ktoś okazję sprzed nosa sprzątnie

Cytat:
2003-06-16 20:32:38, czeczun pisze:
... ja wiedziałem, że tak będzie ...

powiedziałem kiedyś, że chciałbym tak zrobić gdybym miał kasiorkę a tu Quattro zaszalał i napomknął na forum. Musiałbym mieć od ciula kasy, żeby takiego manewra przeprowadzić.
koleś mówił, że argenta poszłaby w całości z gazem łącznie za jakieś 2 - 2,5 tysiąca złotych.
inna sprawa o jakiej mnie poinformował, to to, że jakiś czas wcześniej puścił silnik 2.0 ze skrzynią biegów, wałem no i papierami za 450 zeta (!!!)

No, ja swój kupilem z calym osprzetem, skrzynia i walem za 500 - dalsze rozmowy w toku. Mysle ze ostatecznie za 700 bede mial jeszcze z kompletnym wspomaganiem (pompa+przkładnia), mechanizmem elektrycznego podnoszenia szyb i moze jeszcze z jakimis dodatkami . A klime tez chce w późniejszym czasie założyć, nie wiem tylko gdzie ją podepne jak już wspomaganie będzie ale na pewno przekladka z jakiegos uzywanego (moze z DE sobie sciagne...)

Trzeba się było kurde Czeczun nie przyznawać... Nie sądzę żeby się domyślili a tak ...

Pozdrówka stary.