Ceny przeglądów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam propozycję aby otworzyć wątek z cenami przeglądów w poszczególnych ASO. Może się okazać że przejechanie tych 150 - 200 km do innej stacji jest bardziej opłacalne niż wydanie kasy w najbliższym punkcie serwisowym.

osobiście robiłem przeglądy w ASO Lublin, Wrocław, Kielce, Kraków, Radom. Różnice bywały na poziomie 400 - 200 pln w zależności od rodzaju przeglądu (mały czy duży)

Ja sie pytalem kidys to przeglad poszerzony do mojej E-10 to wydatek w ASO ok. 250zł, ale wymiany olejów i plynow robie we wlasnym zakresie, to samo hamulce a sprawy silnikowo skrzyniowe i bardziej skomplikowane powierzam mojemu mechanikowi chociaz w krakowskiej ANWIE jest jedna osoba której tez nie zawachałbym si oddac mojej rolki, mowa o kier. serwisu ale to tak gwoli ciekawosci

Wystarczy kupic smary, podstawowe narzedzia i nikt Ci tak nie przegladnie rolki jak ty sam....

Cytat:
2007-06-11 09:36:41, Cromm pisze:
Wystarczy kupic smary, podstawowe narzedzia i nikt Ci tak nie przegladnie rolki jak ty sam....

Jeszcze tylko jeden drobiazg - garaż z kanałem, albo przynajmniej jakiś porządny najazd. Na parkingu pod blokiem można co najwyżej podolewać płynów albo zmienić koło pod warunkiem, że nie trzeba wyważać.
Ale ogólnie - zgadzam się. Najlepiej samemu, co tylko się da.

ja na zwyklym podnosniku winduje auto ma max-a do gory podstawiam pozniej poc prog obok podnosnika drewniany szwel kolejowy (ok 30x30cm) opuszczam podnosnik i dlubie ....