MotoNews.pl

Zawieszenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cos mi strzela w zawieszeniu jak szybko rusze poteguje sie ten efekt gdy skrecam w lewo troche mniej gdy w prawo tak jakby soc sie odrywalo taki trzask slychac co to moze byc??? cos o cos zawadza nie mam pojecia moze pekla mi rama?? mam zaczac sie bac jezdzic pomocy???

moze jakis przegub jest juz na wykonczenu

i tak by walil mocno ale to tak jakby pod sama noga mi strzelalo taki dziwny trzask nie wiem co robic niedawno wymienilem stabilizatory gumy i ustawilem zbierznosc a tu nagle taki problem

Moze i to smieszne, ale dzis po zdemontowaniu wahacza i zalozeniu go, mam identyczny objaw jak kolega. Te stukanie brzmi strasznie, jakby mialo cos wyrwac, ale tylko podczas ruszania i hamowania. Co to moze byc, spokoju mi to nie daje.....

zna ktos odpowiedz na to pytanie moj mechanik niestety nie znalazl usterki a ten dzwiek nie jest zbyt mily pomocy

Proponuje wizyte na stacji diagnostycznej i wykonanie badania stanu zawieszenia. Koszt niewielki a bedziesz mial 100% jasnosc co nadaje sie do naprawy.

borukałem się z podobnym problemem. Gdy hamowałem podczas skrętu w lewo dało się słyszec niepokojący zgrzyt, powizycie w stacji diagnostycznej wymienili mi tuleję (jedna) na wahaczu, problem zniknął na jakis miesiąc . Dopiero jak wymieniłem wahacze na nowe mam spokój i cisze w samochodzie.