MotoNews.pl

Nie domyka sie tylna klapa omega b kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z tylna klapa w omega b kombi.Przy zamykaniu odbija sie od uszczelki i nie domyka sie.Potem zaczelo mi sie wydawac ze na haczyku od zamka ktory jest przytwierdzony do podlogi powinna byc plastykowa rolka ale nie jestem pewien.Jesli ktos mial podobny problem bede bardzo wdzieczny za rade i wskazowki bo troche niespokojnie mi jest spac kiedy mam otwarty bagaznik noca.Narazie prowizorycznie owinolem szkota ten haczyk i trzyma na ciasno i podczas jazdy klapa nie odbija sie ale wolalbym gdyby byla zamknieta.

Witam,
na klapie z obu stron są "gumowe śruby" którymi się reguluje domykanie klapy, jak będąza mocno odkręcone to zamek nie będzie załapywał. jak to nie to to sprawdź śrubokrętem czy sam zamek w klapie się dobrze zatrzaskuje. jest jeszcze możliwość taka że ktoś grzebał i albo nie dokręcił albo żle ustawił ten "haczyk"- po popuszczeniu śrób cała blaszka powinna sięprzesówać- trzeba ją odpowiednio podnieść do góry(tzn. bliżej zamka klapy), oczywiście dokręcając za każdym razem (tak samo jest w drzwiach).
Pozdrawiam.

Witam
Miałem podobny problem.
Musiałem rozkręcić poszycie wewnętrzne klapy i zdemontować zamek.
Na pozór jest nierozbieralny i wygląda na zgrzany, ale można go rozebrać i później złożyć.
Na skutek zanieczyszczeń i zaczątków korozji po prostu sprężyna wewnętrzna nie pracowała tak jak powinna.
Po wyczyszczeniu i naoliwieniu zapomniałem o problemie.
Pozdr.

Wielkie dzieki wszystkim za pomocne wskazowki i problem okazal sie taki jak u Arturro_S z tym ze nie rozbieralem zamka gdyz tzreba by rozwiercac a potem zlozyc na sruby lub pospawac.Kupilem uzywke za pare zl i wszystko gra