Opony na przód lato do 700zł za 2szt

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Heloł

Czy do 700zł z przesyłką kupię dwie porządne opony na przód?

Chetnie wyslucham rad i doswiadczen szukam opon w rozmiarze 185/55/R15

pozdr.

Ćwikus, przejrzyj ofertę na www.opony.com
Do 7 stów napewno coś kupisz.
Przesyłka za free kurierem DPD/Masterlinku w ciągu kilku dni.
Możliwa zapłata przy odbiorze po sprawdzeniu opon

aż się prosi coby walnąć hasło na W ...
...opony to przecie taki dyżurny wręcz temat

Za 700zł 2 sztuki to kupisz z pocałowaniem w dłoń przez kuriera i to jeszcze z montażem..

tylko dlaczego 185/55/15 a nie najbardziej wymiarowo pasujące do oryginała 195/55/15 ??

np. Fajne i konkretne wg mnie PROFILER2-BF.GOODRICH 229,14 zł...baloon.pl (wszystko podaję w rozmiarze 185 / 55 / R15)....również niezłe FHSZ80 - FIRESTONE -271,89 zł , stosunkowo trwałe Dynaxery Klebera.. ok.240zł...spoko luzik..wybór bardzo duży...

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-06-10 12:29:53 ]

Jak masz 700 PLN, to możesz pokusić się już o Michelinki np. Energy E3A.

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2007-06-10 13:17:27 ]

Nie wiem czy mozna ufac markom w stylu Klebera - mam teraz CONTI PREMIUM CONTACT 2 - CONTINENTAL i targają jak głupie, gdyby nie najazd na cegłę i balonik :/ to w ogóle bym ich nie zmieniał bo mam 8mm bieżnika... fakin mać!

no wlasnie tak sie zastanawiam 185 czy 195

a jezdzil ktos moze na :

HYDRAGRIP - GOODYEAR 309,47 zł

? jestem ciekaw jak te oponki by sie spisowaly.

zastanawiam sie jeszcze nad Dunlop SP SPORT 9000

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2007-06-10 13:20:12 ]

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2007-06-10 13:27:24 ]

Cytat:
2007-06-10 13:17:13, Cwikus pisze:
HYDRAGRIP - GOODYEAR 309,47 zł ? jestem ciekaw jak te oponki by sie spisowaly. zastanawiam sie jeszcze nad Dunlop SP SPORT 9000

Jedne i drugie są OK

kup toyo takie jak ma zolti..za 700 kupisz 4 a nie dwie wydanie 700zl na dwie opony poprawi ci raczej glownie samopoczucie ze masz cos drogiego w swoim tanim 90 konnym samochodzie..i nie mowie to jako fan taniej tandety..zdecydowanie wiecej zyskasz majac taka sama przyczepnosc na obu osiach niz kupujac dwie wypasione opony ktore sa przerostem formy nad trescia w takim samochodzie jak espero

ja jezdze teraz na uniroyalach w espero rallye 680 a swifcie rallye 550..te drugie sa rewelacyjne..szczegolnie na mokrym co w lekkim samochodzie bez ABSu ma dosc istotne znaczenie

Cytat:
2007-06-10 15:44:50, -JACO- pisze:
Jedne i drugie są OK

...ale chyba z tych 2 ostatnich wybrałbym Dunlopa...no i zdecydowanie 195/55

...no i wcale bym się nie upierał przy tych markach...tak jak pisałem ...mam dobre doświadczenia z beef goodrisiem jak również z fajerstonkami (wprawdzie było to chyba SZ40 ale 80 to przecie wyżejszy model )..

Niemniej...nic mi do tego...Twoje pijonze...Twoja rzecz jak niby dysponujesz

Cytat:
2007-06-10 15:44:50, -JACO- pisze:
Jedne i drugie są OK

Sp 9000 to tragedia na mokrym i przeciętna opona na suchym.

Kup Toyo 195/50/15 i uważaj na krawężniki

Cytat:
2007-06-10 17:56:29, Zoltar pisze:
Sp 9000 to tragedia na mokrym i przeciętna opona na suchym. Kup Toyo 195/50/15 i uważaj na krawężniki

wcale bym tak nie tragizował...z tą tragedią...jakieś 12% w tym prawdy... nic więcej

a skoro jusz by padło na Tojo a nie ToTy.....kup 195/55/15...i już wyraźnie mniej musisz bać siem borsztajnów ...

Cytat:
2007-06-10 13:17:13, Cwikus pisze:
zastanawiam sie jeszcze nad Dunlop SP SPORT 9000

Ja jeżdżę na Dunlop Sport SP01 i szczerze polecam te oponki

Cytat:
2007-06-10 18:49:36, bogdan1 pisze:
wcale bym tak nie tragizował...z tą tragedią...jakieś 12% w tym prawdy... nic więcej a skoro jusz by padło na Tojo a nie ToTy.....kup 195/55/15...i już wyraźnie mniej musisz bać siem borsztajnów ...

Wystarczy spojrzeć ile lat ta opona jest na rynku.

Klient kupił do 170 konnej Octy... Nigdy tak nie marudził

Zoltar moge Cie wykorzystac zebys mi poszukal tych Toyo konkretnie jakie masz albo chociaz podal konkretny model ?

Bo skoro to tania scigancka alternatywa to nie mam sie co silic na Dunlopy 9000 - a apropo Qbaja to do konca roku moje espero nie bedzie mialo 90 koni i nie bedzie to juz 1.5 =]

Opona trzyma 260 konnego Civica turbo w ryzach, więc daje radę.

Nie kupuj opon deszczowych, np. Uniroyal Rain sport... Bo znikają na suchym w oczach.

Toyo jest bardzo miękkie i też nie zrobisz 50 tysięcy... Ale trzyma jak głupia

Opony.com

Ja kupiłem tu => www.oponyeuro.pl

A ja cieszę się jazdą na fuldach ecocontrol.Trzymają się drogi jak na kleju-nie łatwo ruszyć z piskiem ,a na zakrętach też nie popiskują .Szkoda bo troszkę mi tego brakuje.A- i jeszcze jedno-nowe oponki na tył,gorsze przed się.Poszukajcie opinii fachowców np w necie

Dla mnie ta opinia to bzdura... Wolę, żeby mi dupa zamiotła, niż przód wyleciał... Podsterowność jest bardzo ciężka w kontrolowaniu... Inaczej, jej się nie kontroluje...

A te śmieszne testy z ruchomą płytą, która zarzuca tył, po kiego to w ogóle ?

Cytat:
2007-06-10 22:44:05, Zoltar pisze:
Dla mnie ta opinia to bzdura... Wolę, żeby mi dupa zamiotła, niż przód wyleciał... Podsterowność jest bardzo ciężka w kontrolowaniu... Inaczej, jej się nie kontroluje... A te śmieszne testy z ruchomą płytą, która zarzuca tył, po kiego to w ogóle ?

no dla ciebie to bzdura...ale nie jestes sam na swiecie jak ci przod wyjezdza to mozesz podciac tylne kola..zreszta..tak jak napisalem i co bylo punktem wyjscia w krytyce pomyslu cwikusa..lepiej nawet nieco gorsze ale cztery takie same opony niz dwie ryzazne lepsze od pozostalych..i w tym chyba jest zgoda

Na podcięcie tylnych kół potrzeba zdecydowanie więcej miejsca i doświadczenia.

A co do kompletu, to popieram.

z tylu mam conti premium contact 2 tez wiec nie potrzebny mi komplet. przeciez pisalem ze wymieniam bo wyje... mi cycka na gumie a nie mam ich zuzytych

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2007-06-11 08:29:43 ]

...ja kilka miechów temu za 300pln łącznie z wysyłka kupiłem dwie nowe Barum Bravuris na www.opony.com ale o rozmiarze 195/50/15
mimo iż są najtańszymi oponami letnimi to w teście Auto Świata zajęły pierwsze miejsce jako najlepiej odprowadzające wodę... jestem z nich bardzo zadowolony... poprzednie też miałem takie same i też byłem z nich bardzo zadowolony... więc po co przepłacać?