Ciapki pod silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. tak jak podejrzewalem kilka uszczelek bede mial do wymiany, cieknie mi troche spod miski ale to akurat nie problem. mam natomiast pytanie co to moze byc.. cieknie mi w okolicach skrzyni biegow.. znaczy na tym "laczeniu" mniej wiecej... sory ze tak to dziwnie opisuje ale nie jestem specjalista ;p tam tez jest jakas uszczelka ?

uszczelniacz na wale korbowym ( olej z silnika) lub uszczelniacz skrzyni biegów.

może też cieknąć płyn hamulcowy z siłownika sprzęgła.

możliwości jest kilka

w samarce nie ma siłownika sprzęgła...

DEx

Ja stawiam na simering za kołem zamachowym to pada w samarach i 110tkach a ja będę to robił już drugi raz...

[ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2007-06-15 21:28:00 ]

wiecie co... jak wroce do domu to po prostu zrobie zdjecia tych plamek zebyscie mogli ocenic bo ja sie na tym na prawde nie znam a jak pojade do mechanika to zaraz mi wymysli 10 tysiecy roznych uszczelek i nie wiadomo jakich pierdol ;]

mateusz ja mam to samo, ciagle cos cieknie

w starym silniku cieklo z miski, wymienilem uszczelke ale nic nie pomoglo normalnie plamy sie robily, a teraz myslalem ze bedzie spokoj i byl dopoki silnik byl usyfiony wczoraj pojechalem na myjnie i umylem programem z podwoziem i juz dzisiaj zaobserwowalem ciapki ;/ ale w sumie spodziewalem sie jakichs wyciekow po wymianie silnika, wiadomo w uszczelki trzeba zainwestowac, bo mam juz dosyc ogladania oleju pod silnikiem

ja tez mam przy skrzyni i przy misce, niemam pojecia z kad cieknie, bo wsumie zewsząd

to pewnie jakas typowa usterka.. w sumie lada to juz takie cudo ze w koncu musi cieknac mam olej 15w to w sumie juz dosc gesty i tak cieknie, ciekawe co by bylo jakbym syntetyk wlal chyba by mi caly wyplynal

Bezedura w Ładzie nic nie musi cieknąc np w mojej 08 jest sucho : a cieknąc ci będzie jak mechanik wymieni uszczelki bez dokręcenie z odpowiednim momentem to raz, dwa ze twój nowy silnik pewnie trochę srał i wszystkie zimeringo szlag trafił. Dwa, że uszczelka pod pod miską nie może być korkowa bo wtedy będzie ciec

Mówiłem ci ze to zmireng. Na łączeniu skrzyni może być TYLKO zimerng na kole albo w skrzyni w co wątpię, sprawdź czy poziom oleju w skrzyni jest Ok i czy się zmienia, jeśłi nie to tam wszystko gra i pozostaje pierwsza propozycja.

a ile taki zimering kosztuje ? i w ogole duzo pieprzenia z wymiana czy raczej raz dwa? poziom oleju w skrzyni na pewno jest ok (chociaz nie wiem jak sprawdzic) bo mechanik wymieniajac silnik wlal nowy olej

Zimering z 10zł Wymiana z 200 duuuzo roboty.

DEx

to cos czuje ze jeszcze sobie troche pojezdze z ciapkami ;p bo w tej chwili splukalem sie doszczetnie :] a jeszcze tlumik czas wymienic i sprawdzic co trze w przednim kole ;] ehh... miec lade ;D

Cytat:
2007-06-15 23:29:13, mwarchalowski pisze:
Bezedura w Ładzie nic nie musi cieknąc np w mojej 08 jest sucho : .

A masz w niej olej

Jasne, ponad stan....

DEx