Czy będzie pasować?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko, czy kierownica z Fiata 131 będzie pasowała do Polskiego Fiata 125p? Pytam, bo chciałem kupić właśnie taką piękną choć trochę zużytą kierownicę. Stąd moje pytanie =))

Pewnie ze bedzie pasować..jak ja bym mial pieniądze to już byś nie miał okazji zeby ja kupic
Zreszta to jest jak widac unikatowa kiera....brać brać brać !

Żeby ją kupić musiałem sprzedać chromowane kołpaki od mojego Fiacika i jeszcze się zapożyczyć. Ale co trzeba zrobić, to trzeba! Może kiedyś będzie jeszcze droższa i coś na niej zarobię =) ech... jaki ze mnie materialista...

Cool kółko.... Ja mam kierę od 132 2000 w dobrym stanie, w zapasie, jak by kogoś interesiło to mogę sprzedać.

będzie pasować na 100%, skoro pasuje do malczana to do df napewno, ja mam kiere od malczana w df i mysle ze fajnie to wygląda, a takie cudo to uhhhhh az mi slabo, niestety w chwili obecnej to nie na moją ieszen
pozdrawiam

ja się wachałem cały czas , nawet kobieta mi powiedziała że mi kupi tą kiere ... ale cena i tak nie na moją kieszeń , chociarz referendum = 200zł
Mam na nią ogromną ochote tylko nie mam na nią kasy

ech... człowiek człowiekowi wilkiem...

Z kierownicy nici... Właśnie dzwoniłem do kolesia zapytać się czemu jej jeszcze u mnie nie ma, gdyż 28 albo 29 maja dobiliśmy targu i miał ją wysłać tego samego dnia.
Niestety koleś mimo umowy puścił ją w międzyczasie komuś innemu, nie racząc nawet mnie o tym powiadomić.
Szkoda bo się na nią nastwawiłem i już doczekać nie mogłem. Cały plan w pizdu!

no to masz teraz odłożone pieniązki to zakładaj tą przednią lotke maluj i pokazuj fotki !!! no chyba ze znajdziesz sobie jakas inna interesujacą oferte co do kiery....widzialem ze w dziale sprzedam/kupie/zamienie Gadzio ma do sprzednia z Fiata 124 sport coupe....

ech.. wszystko w swoim czasie =)
Kierownica od 124 spyder jest tak samo duża jak w DF'ie, a mnie chodzi o coś mniejszego.
Tak się składa, że już coś trafiłem. Ale nie pokażę co do momentu jak się sprawa nie wyjaśni. Nie daj boże ktoś mi ją znów sprzed nosa sprzątnie! Jedno powiem - fajna jest =)
Co do dokładki - lakier 25 zeta, lakierowanie i montaż 40 zeta. Jak dostane kase za pilota, którego właśnie na allegro sprzedałem to zamontuję =)
A potem już tylko zdjęcia i podziwianie albo krytyka... =))

Cytat:
2003-06-06 19:13:14, czeczun pisze:

Co do dokładki - lakier 25 zeta, lakierowanie i montaż 40 zeta. Jak dostane kase za pilota, którego właśnie na allegro sprzedałem to zamontuję =)

Niedrogo za ten montaż i lakier
Oczywiście ze szpachlowaniem?Czy tylko będzie 'przykręcona' bez wyprowadzania?

Ja się teraz zastanawiam nad montażem deski rozdzielczej starego typu (metalowej) do swojego DFa. Z zegarami od Łady 2103 mogłaby ciekawie wyglądać

Cytat:
2003-06-06 19:13:14, czeczun pisze:
ech.. wszystko w swoim czasie =)
Kierownica od 124 spyder jest tak samo duża jak w DF'ie, a mnie chodzi o coś mniejszego.
Tak się składa, że już coś trafiłem. Ale nie pokażę co do momentu jak się sprawa nie wyjaśni. Nie daj boże ktoś mi ją znów sprzed nosa sprzątnie! Jedno powiem - fajna jest =)

25 zł lakier ? co to za lakier ? do paznokci ?

Cytat:
2003-06-07 08:52:21, BULLITT pisze:
25 zł lakier ? co to za lakier ? do paznokci ?

1 litr akrylu kosztuje 100zł (nawet niecałe)
A ile wychodzi na taką dokładkę?

Zostałem poinstruowany, żeby kupić 2 setki lakieru. Kupuję fsowski lakier L-80. Pan w sklepie powiedział, że mam za to zapłacić około 25 zeta.

No i stało się. Lakier kupiony - 200 ml lakieru + 100 ml utwardzacza = 22,50.
Dokładka jest już u lakiernika, montowana będzie po 12 czerwca. Fotki wrzucę jak tylko dorwę aparat

mam! dokładka zamontowana - wygląda całkiem fajnie =) zdjęcia powinny być niedługo, jak tylko pojawią się fotki z Bydgoszczy.
a propos kierownicy. właśnie wygrałem na allegro aukcję. Nie chciałem zapeszać przed jej końcem, żeby nie wyszło tak jak poprzednio z kierą od 131 abarth.
trafiłem kierownicę momo, wraz z nabą. Nie wiadomo jednak, do jakiego auta ta naba jest - sam sprzedający nie wiedział.
może Wy na oko stwierdzicie, "czy będzie pasować"

Czekamy na zdjęcia DFa! - jak wyszło??

Kierownica super - jak już z resztą Ci pisałem na privie, idealna do DFa

Cytat:
2003-06-16 20:12:05, czeczun pisze:
może Wy na oko stwierdzicie, "czy będzie pasować"

Ciężko stwierdzić tak na oko

Ja już na spociku widziałem "jak wyszło"a wyszło bardzo fajnie .Co do kierownicy to niestety "na oko"nic sie nie poradzi...Nie widać nawet jaki to frez.Jakbys miał problemy z nabą to mam pomysł na to...

Kierownica bardzo mi sie podoba ,mam nadzieje ze bedzie pasować. Jaka jest jej średnica ?
Co do przedniej lotki to są jakies zdjecia ?
pozdrawiam

Kierownica ma średnicę 35 cm. Jeżeli nie będzie pasowała, to coś się pokombinuje =)
Zdjęcia są ale "jeszcze ich nie ma" tzn były robione na spocie, ale jeszcze ich nie ma w sieci. Jak się tylko pojawią to się "pochwalę".