Problemy z gazem w carinie 1,6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z gazem w carinie e 1.6. faluja mi obroty od oklo 400 do 800 a po przejechaniu krótkiego odcinka i po wyłączeniu silnka na kilkanascie minut mam problemy z odpaleniem jej. Czy mozecie mi podpowiedziec jaka to moze byc przyczyna?

Nie możemy bo kryształowa kula wzięła urlop . Poczytaj archiwum to się dowiesz co wypadałoby dopisać jak się pyta o radę.

Napisz jakiej generacji instalka, jakiej firmy, kiedy zmieniane świece, kable WN itd....................... .

instalka firmy lovato. swiece dopiero teraz bede wymienial bo nie wiem kidy byly wymieniane mam zamiar tez wymienic kopulke i rozdzielacz, przewody wn byly podobno wymieniane ale nie wiem kiedy, moglo byc na nich przejechane 50tkm.

Po takim przebiegu na gazie kable pewnie też nadają sie do wymiany. Można je sprawdzić omomierzem. Jeśli niedawno kupiłeś samochód to dowiedz sie od poprzedniego właściciela ile przejechał na gazie jak więcej niż 50 tyś to zapytaj czy kiedykolwiek zaglądał do zaworów jak nie to koniecznie trzeba sprawdzić luzy zaworowe.

Dodałbym do tego: wymianę filtra gazu, sprawdzenie/wyczyszczenie elektrozaworu gazu, sprawdzenie kondycji parownika ewentualnie spuszczenie z niego syfu i porządną regulację całej instalacji. Podejrzewam, że parownik jest źle wyregulowany dodatkowo ma sztywne membrany i podaje za dużo gazu, tym samym zalewa Ci silnik.