MotoNews.pl
12Sonda lambda (183447/45) - PT

Sonda lambda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam co myslicie o tym zakupie??

sonda lambda

troche drogo:] tyle ze zakladasz bez problemu i jezdzisz. Uniwersalna ktora sie rozni tym ze nie ma kostki do podlaczenia kupisz 2 razy taniej...

Tutaj znacznie taniejKlik

zgodze se tylko ze zalozylem uniewerke i po miesiacu wyrzucilem ja.mysle teraz nad oryginalna i mam problem czy warto ja brac

To jakaś felerna ta uniwersalna musiała się trafić.

dzis mi strzelilo cos w wydech w czasie jazdy i teraz na wolnych obrotach slychac pyrkotanie na benzynie i obroty szaleja, same rosna do 2000 i potem powoli spadaja i tez pyrkocze na wolnych obrotach, na gazie tylko pyrkocze, obroty w normie, bylem u gazownikow i powiedzieli ze swiece, kupilem swiece NGK i nic, pomierzylem sonde, i na wolnych wskazania 0,00 a jak sie doda gazu to pojawia sie n amierniku 0,04 i 0,08 i spowrotem 0,00 , czy padla sonda czy cos innego, na benzynie jak odlacze przeplywomierz to spadja obroty od razu, wiec mysle ze sonda padla ?????

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_K dnia 2007-06-22 22:17:53 ]

panowie czy sonde jedno pzrewodowa mozna podlaczyc do forda ????
wychodzilo by ze tylko kabel od sygnalu, areszte zostawic nie podlaczone, robil ktos tak ????
i drugie pytanie czy sonda od 1.4 podejdzi edo 1.8 16v, czy kazdy motor mial inna sonde ?????

pomierzylem dzis jescz eraz i wyszlo n abenzynie n awolnych 0,02-0,04, a jak si epzregazuje to 0,98 i spada, a na LPGu 0,02, i nic sie nie zmienia, jak wezme minus z miernika do ramy nie do minusa sondy to na wolnych jest 0,17 zarowno na PB i na LPG, czyli sonda chyba kaput ?????
czy bedzie pasowac :
allegro

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_K dnia 2007-06-23 11:54:11 ]